Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Case Modding
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.02.2009., 16:20   #1
bez_panike
dijete u vremenu
Moj komp

bez_panike's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
elektronika u water cooled sistemu?-maturalni

razmišljam što napraviti za maturalni pa mi palo napamet da bi mogao iskoristiti svoje diy vodeno i nabaciti neke elektronike,regulacija i sl.pošto vodom hladim samo proc planiram napravit vodeni blok i za grafu.....možda i za još nešto.....da bi dobio na temperaturi vode pa da se osjeti malo razlika jer se c2d očajno malo grije.e sad me zanimaju vaši prijedlozi što od elektronike,regulacija i sličnih gluparija ubaciti unutra da bi to bio normalan rad budućeg elektrotehničara.....ovako može proć samo pod vodoinstalater xD
hvala!
Staro 05.02.2009., 16:42   #2
Juggernaut
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
Ugradiš si mjerač protoka vode, termometar za mjerenje vanjske temp i nutarnje te elektroniku koja će regulirati brzinu vrtnje ventilatora s obzirom na ΔT, ispis veličina na lcd displayu, itd itd... Neki interface pa preko RS232 il već USB porta na komp spojiš svu tu elektroniku i složiš si programčić koji će radit log odnosno mogućnost manualnog podešavanja varijabli i vrijednosti preko kompa ...
Rasturiš disk pa unutra malo Semtexa i spojis si isto na to sve pa ak ti dodje murija fino usmjerenom eksplozijom disk kokneš, i slično dim dva i puno toga ti dodje napamet xD

Vjerovatno ćeš sam znat složit nešto od toga kad kažeš da si budući elektrotehničar
Juggernaut je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.02.2009., 16:21   #3
pera
Premium
Moj komp

pera's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Juggernaut Pregled postova
Ugradiš si mjerač protoka vode, termometar za mjerenje vanjske temp i nutarnje te elektroniku koja će regulirati brzinu vrtnje ventilatora s obzirom na ΔT, ispis veličina na lcd displayu, itd itd... Neki interface pa preko RS232 il već USB porta na komp spojiš svu tu elektroniku i složiš si programčić koji će radit log odnosno mogućnost manualnog podešavanja varijabli i vrijednosti preko kompa ...
Rasturiš disk pa unutra malo Semtexa i spojis si isto na to sve pa ak ti dodje murija fino usmjerenom eksplozijom disk kokneš, i slično dim dva i puno toga ti dodje napamet xD
vise od ovga ti i netreba za maturalni napravi ovako i prolazis btw. ja bi ti isto napisa tako samo -potpis-
pera je offline   Reply With Quote
Staro 24.02.2009., 23:11   #4
bez_panike
dijete u vremenu
Moj komp

bez_panike's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
hvala......imam i nekih drugih stvari u razmatranju a ako vam nešto usput padne napamet samo nalupajte ovdje
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno