![]() |
elektronika u water cooled sistemu?-maturalni
razmišljam što napraviti za maturalni pa mi palo napamet da bi mogao iskoristiti svoje diy vodeno i nabaciti neke elektronike,regulacija i sl.pošto vodom hladim samo proc planiram napravit vodeni blok i za grafu.....možda i za još nešto.....da bi dobio na temperaturi vode pa da se osjeti malo razlika jer se c2d očajno malo grije.e sad me zanimaju vaši prijedlozi što od elektronike,regulacija i sličnih gluparija ubaciti unutra da bi to bio normalan rad budućeg elektrotehničara.....ovako može proć samo pod vodoinstalater xD
hvala! |
Ugradiš si mjerač protoka vode, termometar za mjerenje vanjske temp i nutarnje te elektroniku koja će regulirati brzinu vrtnje ventilatora s obzirom na ΔT, ispis veličina na lcd displayu, itd itd... Neki interface pa preko RS232 il već USB porta na komp spojiš svu tu elektroniku i složiš si programčić koji će radit log odnosno mogućnost manualnog podešavanja varijabli i vrijednosti preko kompa :)...
Rasturiš disk pa unutra malo Semtexa i spojis si isto na to sve pa ak ti dodje murija fino usmjerenom eksplozijom disk kokneš, i slično :D dim dva i puno toga ti dodje napamet xD Vjerovatno ćeš sam znat složit nešto od toga kad kažeš da si budući elektrotehničar ;) |
Citiraj:
|
hvala......imam i nekih drugih stvari u razmatranju a ako vam nešto usput padne napamet samo nalupajte ovdje
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:05. |