Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.07.2004., 10:44   #1
Red Drake
Registered User

Datum registracije: Jun 2004
Lightbulb Sta treba imat jedan moderni engine ....(gamer expirience)

Ajde ljudi da vas cujem zelim znat sta svatko od vas misli da moderni engine treba imat - od grafickih efekata pa do culling sistema i od skriptnog jezika pa do zvucnih efekata i inputa - sve cega se mozet sjetit o enginima - a da vam se svida - isto ako recite neke stvari koje vam se i ne svidaju - radim malo istrazivanje da dobijem bolje ideje za svoj projekt .......
Molim vas ako navedete neku stvar da i obrazlozite zasto vam se svida ....
Red Drake je offline   Reply With Quote
Staro 22.07.2004., 11:26   #2
dr.fiksi
doktor, trekkie, amd-ovac

dr.fiksi's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Re: Sta treba imat jedan moderni engine ....(gamer expirience)

Citiraj:
Originally posted by Red Drake
Ajde ljudi da vas cujem zelim znat sta svatko od vas misli da moderni engine treba imat - od grafickih efekata pa do culling sistema i od skriptnog jezika pa do zvucnih efekata i inputa - sve cega se mozet sjetit o enginima - a da vam se svida - isto ako recite neke stvari koje vam se i ne svidaju - radim malo istrazivanje da dobijem bolje ideje za svoj projekt .......
Molim vas ako navedete neku stvar da i obrazlozite zasto vam se svida ....
Pa to je barem no brainer-sve živo što možeš ubaciti u engine, tj znaš, tj sve što možemo.Svakako napredni culling system, ali msilim da su nam na ovom nivou shaderi za taj projekt nepotrebni. SIMD, bilo što.bar 3d now i SSE, te MMX.

si primio PM?

1.a64 3500+,abit av8,1.5gb corsair, leadtek geforce 6800 ultra,2x200gb seagate@raid 0,tagan 480w...
2.mobilac 2600+ na 2332mhz,epox 8rda3i,r9800pro,120gb,512ddr,ener 350w...
3.MSI centrino 1.5(dothan), ati9600,40gb...
-->HDD u externom kućištu USB 2.0+firewire-hitachi 200 giga

dr.fiksi je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 22.07.2004., 11:38   #3
Red Drake
Registered User

Datum registracije: Jun 2004
Re: Re: Sta treba imat jedan moderni engine ....(gamer expirience)

Jesam - ali imam problem ! - nestali mi planovi za engine s diska (necu o detaljima - samo cu rec da je kriv Windows sigurnost i virus !) - i sad moram pisat iz ponova zato pitam ljude . Mozda oni znaju nekaj sta mi neznamo - o cemu nismo razmisljali - source i planove ti saljem sutra u jutro samo mi posalji mail adresu na P.M.

Sto se tice MMX SSE 3DNow! - imam ja iskustva sovim - i uopce nije tesko - samo treba provjerit koliko ce to brze bit - drugim rjecima - na nekim kompovima (pogotovo novijim masinama sa visokom frekvencijom) se produzavaju pipelinovi - tako da se usporava rad SIMD-a . Ali zato na 64 bitnom procu se SIMD bitno osjeti kao poboljsanje !

BTW
MMX ti je sranje - to ti je za intager brojeve - 3DNow! i SSE su ti za rad sa floatima sto se koristi za grafiku - nema beda - ovo ce mo napravit kada budemo imali gotov engine - onda idu optimizacije.

P.S
Izbacio sam multi API iz projekta - shvatio sam da je nepotreban !
Sada ide samo OpenGL i OpenAL, jedino moram nac neki mrezni API za eventualnu implementaciju mreze.
I da - dok sam na Pagu - napravit cu specifikacije za skriptni jezik - tako da mozemo napravit kompajler cim se vratim .... cujemo se veceras .....
Red Drake je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno