![]() |
Sta treba imat jedan moderni engine ....(gamer expirience)
Ajde ljudi da vas cujem zelim znat sta svatko od vas misli da moderni engine treba imat - od grafickih efekata pa do culling sistema i od skriptnog jezika pa do zvucnih efekata i inputa - sve cega se mozet sjetit o enginima - a da vam se svida - isto ako recite neke stvari koje vam se i ne svidaju - radim malo istrazivanje da dobijem bolje ideje za svoj projekt .......
Molim vas ako navedete neku stvar da i obrazlozite zasto vam se svida .... |
Re: Sta treba imat jedan moderni engine ....(gamer expirience)
Citiraj:
si primio PM? |
Re: Re: Sta treba imat jedan moderni engine ....(gamer expirience)
Jesam - ali imam problem ! - nestali mi planovi za engine s diska (necu o detaljima - samo cu rec da je kriv Windows sigurnost i virus !) - i sad moram pisat iz ponova zato pitam ljude . Mozda oni znaju nekaj sta mi neznamo - o cemu nismo razmisljali - source i planove ti saljem sutra u jutro samo mi posalji mail adresu na P.M.
Sto se tice MMX SSE 3DNow! - imam ja iskustva sovim - i uopce nije tesko - samo treba provjerit koliko ce to brze bit - drugim rjecima - na nekim kompovima (pogotovo novijim masinama sa visokom frekvencijom) se produzavaju pipelinovi - tako da se usporava rad SIMD-a . Ali zato na 64 bitnom procu se SIMD bitno osjeti kao poboljsanje ! BTW MMX ti je sranje - to ti je za intager brojeve - 3DNow! i SSE su ti za rad sa floatima sto se koristi za grafiku - nema beda - ovo ce mo napravit kada budemo imali gotov engine - onda idu optimizacije. P.S Izbacio sam multi API iz projekta - shvatio sam da je nepotreban ! Sada ide samo OpenGL i OpenAL, jedino moram nac neki mrezni API za eventualnu implementaciju mreze. I da - dok sam na Pagu - napravit cu specifikacije za skriptni jezik - tako da mozemo napravit kompajler cim se vratim ;) .... cujemo se veceras ..... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:46. |