|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2008
|
problem oko ati x1950
znaci ovako do sada sam imao ati 9550 sa 256 mb i u cod 2 sam imao oko 70-130 fpsa ostala konfiguracija mi je pentium 4 2.4ghz, 1gb rama, napajanje 420w... i odlucio sma kupiti novu grafu i kao sto pise u naslovu to je HISova x1950 256mb 256bit sa ddr3 memorijom i nazalost ja sa njom u cod2 imam iste preformanse mozda u nekim slucajevima i slabije nego sa 9550 i uopce ne kuzim kako je to moguce?!?!? naravno reinstalirao sam drivere stare izbrisao nove nasnimao cak i omega drivere snimao sve isto neki su mi govorili da reinstaliram cod isto napravio nista ne pomaze u catalystu kao sto svi preporucaju AA/AF stavio na preformance nema nikakve razlike u fpsu i kad stavim na quality i na preformanse isto mi je neznam vise uopce sta da radim neznam mozda reinstalacija wina kompletno formatiranje diska mozda zbog nekakvih virus? da li moze to biti razlog?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
probaj overklokat procesora na 3ghz ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
bi ali tesko bi nasao hladnjak koji bi pasao na moj proc kad je to stari socket a i mislim da ne bi imao previse bas s time uspjeha jer to nije proc za clockanje mislim da bi cak sranje napravio jer bi mi se proc stalno nepotrebno zagrijavao i cesto rusio zbog temperature |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
a stara foxconnova je ploca a naravno da sam grafu spojio na jos dodatno napajanje jer mi bez toga nije htjela upalit EDIT: a jedan frend mi je isto tako govorio da je i on morao u nVidijevom control centru nesta stavljati sve na preformance jer je i on u codu ima 60 lock fpsa a ima za komp 4 jezgreni amd 4gb rama 8800GTS... a ne kuzim jer sam ja isto tako u catalystu stavljao sve na preformace pa sam dobio samo puno losiju sliku a fpsa nigdje kolko su mi svi govorili da bi tebalo biti vise |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
nemam, svi detalji su mi na low |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
možda da netko proba zavrtiti od nas,ja ti mogu sa 3870x2 probati..čisto znatiželje radi,sad kad meni 100fps isto baci.. inače je to vsync stvar,da 100hz baca na 100fps automatski..odnosno koliko refresh rate toliko frameova.. ![]() Ne znam,meni smrdi na drivere.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
sta da skidam najnovije drivere sa atijeve stranice?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
pa, cuj...bilo bi pametno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
kao sto sam predpostavio niti driveri naravno nisu pomogli, stvarno vise neznam sta da radim ocajan sam ali ja nesta na mogu razumjeti, znaci u cod2 kad se baci dim svima pada fps ali naravno posto sam ja posebni slucaj meni je fps u dimu veci nego tamo gdje ga nema, u dimu mi je 130 konstantno dok sa starom grafickom je bio jedva 30. i sad meni to nejde u glavu kako ja u dimu imam vise fpsa nego na cistini?!?! EDIT: ali evo jos jednoga sranja sa novim driverima skinutih sa atijeve stranice stalno kad ulazim u cod udjem u igrici a graficka mi baca blank screen i pise VPU recoveringy kao da je morao to anpraviti zato kad procesor od graficke ne reagira Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 18.07.2008. u 20:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Dobro došau u svjet ATI AGP kartica - zona sumraka, oni koji ulazite ostavite svaku nadu... Vako ćemo, za početak BIOS - postavit sve one điđe oko AGPa na off (sideband adressing i onu drugu ne sjećam joj se više imena ali znat ćeš koja je kad je vidiš) e onda AGP aperture staviš na 256MB i istweakaš još nekaj ako trebaš kad si već u BIOSu... E sad kad si to obavio rebootaš stroj i skineš si Omega Ati drivere i driver clener i onda redom uninstall ATI drivera, pa safe mod pa izribasti celanerom sistem pa reboot pa omege gore pa podesit kaj treba i onda javi kako se ponaša... ![]()
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
@ yedwy - mislis na fast writes? mislim da nije u tome problem... ja osobno mislim da je problem u presporom procesoru. vec vise od 2 godine se druzim sa cod2 i znam kako se ponasa, takvo ponasanje FPS-a je prespor procesor... @ Nikola Sever - napisi o kojoj se ploci radi pa da znamo dal postoji mogucnost da OC-as proc. bilo bi dobro da bi ga mogao OC-at barem na 2.8GHz, za to ti netreba nikakvo specijalno uber extra hladjenje, dobar bude i stock cooler pa ces vidit kako ce se ponasat naravno, ako je ploca oke, ako nije neka SIS-ulja ili nesto slicno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
|
A čuj može probati jer te opcije su znalo pomoći, posebno ako je neki Via čipset u pitanju a ionako ne utječu baš nešto pretjerano na brzinu kartice pa ih se slobodno može ugasit... Što se proca i CODa tiče u to ne ulazim jer sam slabo igrao COD samo mu velim kaj da napravi kao torubleshooting ali moguće je to kaj veliš, zapravo ti to ziher znaš bolje od mene kako se cod ponaša... ![]()
![]() |
#16 |
Registered User
|
mislim da mogu zaboraviti na vise fpsa kad se radi o foxconnovoj maticnoj a koliko sam cuo te pljocke nisu bas pouzdane |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
|
evo stavio sam i omega drivere sve radi normalno ali kak sam i predpostavljal fps je ostao isti u codu ali ja vidim razlike u jacini graficka jer sa ovom i igru mi brze otvara i loda mape i opcenito u winima mi brze radi ali neznam najradje bi mjenjao win ali neznam dal sam onda uzalud mjenjao ako bude ista situacija sta vi mislite dal da mjenjam ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
|
Mislim da nema smisla, ako je to Via matična (a i CPU bi mogao kumovati kako je maX rekao) onda nećeš ništa dobit osim gnjavaže ako si sistem izribao i stavio Omege to ti je što se drivera i grafe tiče isto koda si i reinstalirao winse...
![]() |
#19 |
Registered User
|
znaci mislis da nema smisla ici clocknut cpu? EDIT: ma da krivo sam vidio znaci mislis da mijenjanje wina nema smisla kad sam sve ovo napravio onda bi mjenajnje wina bila samo gnjavaza nepotrebna a sta da stvarno probam clocknut cpu? jer bi sranje napravio ili mozda cak neki uspjeh? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 19.07.2008. u 17:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Beskorisna bitanga...
|
Neznam, ako je CPU problem moglo bi se malo popraviti stvari, ako je općenito sistem slab (ram, ploča) onda teško da će to puno promjeniti, u svakom slučaju možeš probati...
![]() |
#21 |
Registered User
|
znaci sad se slobodno moze i reci da sam uzalud bacio i pare za novu grafu?? ahh ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Jesi li probao neku drugu igru da vidis ima li pomaka? |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() S druge strane ta grafa je (bez pretjerivanja) jedno 10 puta jača od 9550 kojeg si imao prije nje gore i u nekim igrama di si prije imao 5fps radi grafe sad ćeš možda imati vrlo igrivih 50 FPS... Mislim nije COD početak i kraj i mjerilo svjeta niti ti je IMHO nužno u njemu imati 250 FPSa, mislim ako je to bila ideja kupovine onda da, fulao si i to u startu...
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
e, da...kolko sam shvatil, ti sve igras na low? pa jebemu, stavi sve na high pa onda probaj...naravno na dx7 kod cod2 ![]() btw. na kojoj rezoluciji igras? kolko znam, kod nizih reza se vise koristi procesor nego grafa |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Beskorisna bitanga...
|
Zašto bi sa x1950 stavljao cod2 na dx7? ![]() Mislim oonda je mogao i ostavit taj 9550 ako je htio igrati tako... ![]() ![]() Btw nisu mi jasne te opsesije sa ultravisokim FPSima, znam da imaju one neke cake da se u raznim igrama neki skokovi i kretnje mogu isvesti samo sa određenim FPSom ali nije mi jasno kakvi bi to potezi trebali biti u "kvazirealnom" shooteru koji cilja što većoj autentičnosti bitke ili se ja varam oko toga kaj treba predstavljati cod? Mislim nije da sam igrao mp coda baš...
![]() |
#28 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
onaj tko se nije previse druzio sa cod2 MP nemoze to shvatiti |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Registered User
|
kod coda je bitan fps sta se tice poluautomatskih pusaka i veca je vjerojatnos da sa vecim fpsom imas sigurniji kill sa riflovima i nisam ocekival da budem imal 250 lock ali da barem imam 125 lock i jucer nisam mogao vjerovat kad igras S&D i ubiju te tada specas svoje suigrace i moj frend iz klana prolazi korz dim a ja ono pogledam fps 180 konstantno izlazi iz njega padne mi an oko 100 pa ja to ne kuzim kako sam prije imao 30 jedva fpsa u dimu a na cistini konstantno 100 a sad imam u dimu vise nego an cistini a neznam stvarno dal da probam ovecrlocknuti cpu? cak mi je jedan frend rekao da mi moze prodat svoj 2.8 pentium proc dal da ga kupim jer mi ga nudi az 50 kn? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Beskorisna bitanga...
|
Sumnjam da ćeš se puno pomoć s njim, IMHO nek ti ga posudi pa vidi kako će se ponačati s njim stvari, a ovo sa manjim FPSom a čuj očito kad si u dimu "ne vidiš" neke stvari koje se dešavaju a kad izađeš tap...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|