|
![]() |
#1 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Ubrzajte WINDOWSE XP, moj se starta za 23 sec!!
Moji se Windowsi XP dizu za 23 sec. na AMD 1.4GHz, 256 DDR 2100 KINGMAX Rename-ajte vise vrsta fajlova istim imenom. U XP-u mozete rename-ati file-ove jednostavno oznacivsi vise faile-ova u Windows Explorer-u i pritisnuti F2 tipku. Nakon toga upisete ime za prvi file, a XP ce ostale rename-ati po njemu. Na primjer, ako smo oznacili sljedece file-ove, * Ivan.doc * jura.xls * mario.jpg * dusko.gif i sve ih rename-amo preko prvog (Ivan.doc) Kova.doc, XP rename-a ostale : * Kova (1).xls * Kova (2).jpg * Kova (3).gif BRZI Shut down Start -> Run -> regedit HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\ namjestite WaitToKillServiceTimeOut na (ms) koliko zelite cekati UBRZAJTE boot time U start meniu kliknite na run i upisite "regedit" i odite na HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Control > Session Manager > MemoryManagment > PrefetchParameters Tamo nadete DWORD nazvan "EnablePrefetcher" dva puta kliknite i namjestite vrijednost izmedu 5 i 7, (napomena: meni je na 3, i radi bolje), i vi vidite kako vam boota. Nakon nekog vremena se napuni nepotrebnim stvarima (i inace, a ne samo poslije tweaka), otidite na C:\Windows\Prefetch i izbrisite sve fajlove ako neznate koji su vam nepotrebni, nakon toga resetirajte dva puta (prvi puta je dosta dugo, no pricekajte, isplati se). Nakon toga ce XP sam napraviti potrebene faile-ove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
Hmm a dokada će biti tako brzi... većina ljudi moli Boga da rade bilo kako a ti... meni su moji fala Bogu jako brzi i bez toga tako da ne namjeravam prčkati po registrima da bi ih ubrzao. No svejedno dobar post možda nekom pomogne.. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
|
Imaš pravo, no ovo su 100% provjereni Tweakovi, ima ih još puno, no ovi stvarno rade. E da ljudi još jedan SAVJET, VAŽAN!!! Sa O&O defragmentom, defragmantirajte C: ili drive na kojem je XP, i to tako da ga formatirate COMPLETE/Access, tako će vam raditi, na ovih 23 sec (otprilike). Koliko dugo tako radi!? Vjeruj mi ako staviš još par dobrih programa, čistiš redovito i defragmantiraš redoviti, ne bi smjelo biti problema!! P.S. Na kompu imam jako jako puno programa, a dize se dosta brzo!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Billy lives forever
|
Ja na stroju imam 20 programa koje baš koristim ali ono baš! Nije mi jasno zašto opterećivati stroj glupim programima koje nikad ne koristiš!":clap:
![]() |
#5 | |||||||||
Senior Member
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Niš se ti nebrini to nam je u genima. (mislim na skupljane raznih sr...a koja nam uopće ne trebaju) ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Billy lives forever
|
Pa evo ja sam iznimka, moram priznati da ne skupljam programe. Sve što trebam , točnije ako mi zatreba imam na CD-ićima ![]() Zašto bezveze trpat disk pa ga nakon 3 tjedna formatat:confused:
![]() |
#7 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Sto se tice programa koji su ono za hm, hm i trebaju jednom i nikad vise... ili covjek nije ziher jel rade dobro... ima jedno divno rjesenje - fino vmware i pod njim se napravi jos jedna instalacija, npr. w98se i pod tu virtualnu instalaciju se bace sva ta njesra.
![]() |
#9 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Vrlo zanimljivo rješenje za ubrzavanje Windowsa. Samo se moji dižu i bez toga za 23 sekunde. Dobro, treba malo duže da pronađe network drive i slično, ali to ne traje dulje od 15 sekundi. Ključ brzog dizanja OS nije u kemijama u registriju, nego u dobro optimaliziranom i nekorištenom sistemu. Trpanje raznog hardwarea i instaliranje drivera ga najviše uspori. Dodao bi tome i razne upgrade i zakrpe.
![]() |
![]() |
#10 |
***2CROwded***
|
Pa evo napravio sam popis potrebnih programa, bez kojih ja nigdje vise ne idem. Imam ih po CD-ima, no kada imaš mjesta od 100GB onda mozes malo i na disk staviti, hehe. Ma bavim se ili to barem pokusavam, web dizajnom, crtanjem slika, radim i muziku, przim s przilicom, koristim i download managere i sl... Nakupi se toga, hehe. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
(°_°)
|
Nekoc sam i ja iso tweakati windowse, da kao rade brze. No onda od tolikog tweakanja mi je onaj welcome screen bio upaljen nekih 30tak sekundi. Tak da sam odustao od toga i pustio da rade bez tweakova ![]()
![]() |
#13 |
Billy lives forever
|
Baš vow kova ![]() Na računalu se po mom mišljenju trebaš usavršiti na nekom programu, a ne raditi po malo u njih deset. Ja sam student na ekonomiji( i ne baš uspješan, ali popravit ću se ![]() :clap:
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
sad kad nakupis para kupis pilu koja ce bootati za 20 sekundi bez tweakanja ![]() ![]() ![]() btw, jel dajes na kredu??? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Mogli bi usporediti ipak koliko se nekome sistem brze boota. Zanima me koliko treba nekome tko ima Athlon XP. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Billy lives forever
|
Pa neš ti Athlona XP.Ja jučer radio na 1700+ sa 256RAM. I neš ti...brzina li la ko moj Celeron na običnim aplikacijama koje koriste normalni ljudi a za ostale nisam isprobavao... Sve u svemu upgrade mi se još ne isplati...slijedeće ljeto ćemo ubadati novo:burn:
![]() |
#17 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
Zapravo, evo ti moj primjer: mom racunalu na poslu treba dobre dvije-tri minute od stiskanja tipke do potpunog dizanja (mapiranja i servisa), ali kako ga ionako resetiram jednom-dvaput mjesecno (komp konstantno radi), podatak koliko treba Windowsima da se dignu smatram u najboljem slucaju idiotariom. Kod kuce mi je potpuno svejedno dali ce se Windowsi podici za 20 sekundi ili 5 minuta, meni je potrebno da rade i da rade stabilno. Jedino optimiziranje koje sam radio je na prijenosniku iz siga, ali nisam prckao po registryu.
![]() |
![]() |
#18 |
Billy lives forever
|
da da nego otkud tebi sad laptop? Odrekao si se desktopa ![]()
![]() |
#19 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() ![]() Ima srece da mu dobro ide, ali za mene je to prevelik rizik, cijene elektronike padaju ko blesave! A za kredu, hm... sumnjam da daje ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
***2CROwded***
|
OK decki, to je bio banalan primjer s download managerom, koristim Photoshop, Corel 10, Xaru, Trillian, Flash, Dreamweaver, Nero, Winamp, 3D studio i .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Billy lives forever
|
Majke mi si dobar ![]() Kako stigneš proučavati sve to ![]()
![]() |
#22 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#23 |
***2CROwded***
|
EDIT: A da vidimo kako to ide danas, dižu se za 19 bez defragmatacije. Još da i to sredim ![]() Zadnje izmijenjeno od: Kova. 28.05.2003. u 17:51. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|