Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.03.2008., 23:29   #1
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
ATI Catalyst 8.3 Sneak Peek: CrossFireX and More

Ne izgleda loše, ima dosta novina...

http://www.hothardware.com/articles/...ireX_and_More/

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 00:43   #2
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
zvuči jako dobro na papiru, vidjet ćemo što će bit na kraju... taman sam preskočio zadnja dva mjeseca, sad bi bio red da upgrejdam

nadam se da su poradili na hardverskoj akceleraciji HD amterijala, pa da mogu napokon koristiti svoju 2600XT kako spada kod gledanja *.mkv video materijala...
Gabre je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.03.2008., 00:50   #3
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
zvuči jako dobro na papiru, vidjet ćemo što će bit na kraju... taman sam preskočio zadnja dva mjeseca, sad bi bio red da upgrejdam

nadam se da su poradili na hardverskoj akceleraciji HD amterijala, pa da mogu napokon koristiti svoju 2600XT kako spada kod gledanja *.mkv video materijala...
nemaju oni šta poradit,imaju oni koji prave softver sredit to,jer probaj preko cyberlink PowerDVD-a pokrenit FULL HD(blueray ili HD-DVD) pa ćeš vidjet da sve radi,a ono što bi mi htjeli da radi moramo iskonfigurirat sami preko MPC,zaputi se malo na AVS forum pa ćeš vidjet o čemu pričam(pošto ne smijem link dat).
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 00:57   #4
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Možda napokon srede Linux verziju koju su u zadnjih par mjeseci pošteno zasrali.

Artistar je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 03:03   #5
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

ok, onda neka netko riješi, ja mpc ne znam nariktat, a power dvd ne čita mkv datoteke..
Staro 03.03.2008., 07:05   #6
Daddy
The Kwisatz Moderach
Moj komp

Daddy's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Meni ova kombinacija odlicno radi sa .mkv filmovima.U biti nisam naletio niti na jedan format u HD-u da ne radi kako treba.

ffdshow plugin za MPC.Sto posto ce ti raditi.
http://www.free-codecs.com/download/...Codec_Pack.htm
Daddy je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 08:48   #7
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Artistar Pregled postova
Možda napokon srede Linux verziju koju su u zadnjih par mjeseci pošteno zasrali.
sto su to zasrali?
koristim 8.02 i nista ne primjecujem.
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 09:42   #8
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:
Autor Daddy Pregled postova
Meni ova kombinacija odlicno radi sa .mkv filmovima.U biti nisam naletio niti na jedan format u HD-u da ne radi kako treba.

ma nije da mu ne radi kak treba,nego grafa ne preuzima zauzeće HD na sebe,nego sve ostavlja procu,jel tebi grafa uzima sve na sebe dok vrtiš HD?
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 10:37   #9
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

Citiraj:
Autor DaNiJ3L Pregled postova
sto su to zasrali?
koristim 8.02 i nista ne primjecujem.
Mogu krenuti od prvotnog trzanja kompletnog 3D-a u bilo čemu, pa onda trzanja prilikom skrolanja, kasnije su ignorirali XORG-ove rezolucije (čitaj: sve više od 1280x960), verzija u posljednja dva mjeseca čini video negledljivim (više o tome pod 'known issues' na ATI -jevim stranicama) i to nisu bili u stanju promijeniti u mjesec dana, pa da ne spominjem posljednju verziju od drugog mjeseca koja instalaciju na Debian testing pretvara u čisti mazohizam....
Gore naveden section 'known issues' sadrži brdo bugova, a barem 90% ih se manifestira kod mene - slučajnost ili ne, nije bitno. Činjenica je ne da mi ne valjaju. Zato svaki mjesec čekam verziju koja će raditi bez problema, pa da se zadržim na njoj do daljnjega.

Staro 03.03.2008., 11:44   #10
Gabre
Lika u mom srcu
Moj komp

Gabre's Avatar

Citiraj:
Autor Daddy Pregled postova

nije stvar u codecu, već ovo ispod što je Lihto napisao...

Citiraj:
Autor Lihto Pregled postova
ma nije da mu ne radi kak treba,nego grafa ne preuzima zauzeće HD na sebe,nego sve ostavlja procu,jel tebi grafa uzima sve na sebe dok vrtiš HD?
?
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.03.2008., 12:28   #11
vorda22
Guest

http://www.legitreviews.com/article/671/1/

evo ne izgleda lose uopce za prvi puta
  Reply With Quote
Staro 03.03.2008., 18:56   #12
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
prvo malo info o mome sustavu:

Citiraj:
Autor Artistar
Mogu krenuti od prvotnog trzanja kompletnog 3D-a u bilo čemu, pa onda trzanja prilikom skrolanja

kao sto vidish driver je ok (ovaj CT na screenu izgleda tako jer tehnika hvatanja screena bila primitivna )
dolje u kutu se vidi 20 fps (to je na 135mhz GPU 135 mhz GDDR2 (lowest powerstate))
trzanja prilikom scrolanja nemam (nemogu dokazat )

Citiraj:
kasnije su ignorirali XORG-ove rezolucije (čitaj: sve više od 1280x960)
Citiraj:
Autor Michael Larabel@Phoronix
AMDCCCLE doesn't store any changed settings from AMDCCCLE in the xorg.conf or an INI file in the home directory, but in an intermittent location. AMD's driver and the aticonfig and amdcccle utilities use the AMDPCSDB. The AMDPCSDB is the AMD Persistent Configuration Store Database and is a live database that is comparable to the registry within Microsoft Windows. The file where the AMDPCSDB data is written to is etc->ati->amdpcsdb and is done when the X server shuts down. AMD engineers prefer keeping the display-related settings in the AMDPCSDB so that any xorg.conf changes are minimal.
Citiraj:
verzija u posljednja dva mjeseca čini video negledljivim (više o tome pod 'known issues' na ATI -jevim stranicama) i to nisu bili u stanju promijeniti u mjesec dana
hmm, neznam na sto se to odnosi ali meni Xv radi zadovoljavajuce

Citiraj:
pa da ne spominjem posljednju verziju od drugog mjeseca koja instalaciju na Debian testing pretvara u čisti mazohizam....
mozda je problem u samom paketu (na Arch-u je to jednostavno kao "sudo pacman -S catalyst" i sve je sredjeno)

Citiraj:
Gore naveden section 'known issues' sadrži brdo bugova, a barem 90% ih se manifestira kod mene - slučajnost ili ne, nije bitno. Činjenica je ne da mi ne valjaju.
da, nazalost linux driver nije cak ni prosjecan sto je zalosno, ali idu stvari na bolje.

Citiraj:
Zato svaki mjesec čekam verziju koja će raditi bez problema, pa da se zadržim na njoj do daljnjega.
kod mene stvari koje su krucijalne rade bez problema, tako da sam sto se tice stabilnosti i osnovne funkcionalnosti zadovoljan, ali ipak nedostaje većina stvari koje podrzava Win ver. drivera.
danij3l je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2008., 23:52   #13
Artistar
Vječni Student
Moj komp

Artistar's Avatar

@DaNiJ3L - Da, većini ljudi te sve stvari koje si pokazao rade normalno i zato mi je nebulozno da poberem sve nedostatke. Evo stavio sam v8.3 i popravili su -Xv problem, ali su naveli da nova verzija ima nedostatak s prikazom boja - jasno da sam svjedok tom problemu jer svaki video izgleda kao da je snimljen sredinom prošlog stoljeća.

I sad opet moram čekat slijedeći mjesec u nadi da će nova verzija biti bolja.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno