Uzeo sam ipak Philips 26PFL3312 zajedno s Bandridge HDMI kabelom od 2 m i imam par problema:
1. Ne mogu nikako dobiti stereo zvuk kad ga s kompom spojim preko HDMI-ja. Na oba HDMI ulaza kao i oba DVI izlaza je isto. Je li netko isprobavao spajati svoj LCD/plazma TV na taj način?
2. Ne pamti postavljeni omjer slike kad prebacim na neki drugi program nego promijeni u "zoom 14:9" pa uvijek moram vraćati na "široko". Nisu svi programi u pitanju nego samo neki...
3. Rezoluciju nikako namjestiti da bude nativnih 1366 x 768 nego uvijek 1360 x 768 piksela. Ni PowerStrip ne pomaže... To tako treba biti ili što? Kod lege koji ima drugi LCD TV je ista stvar.
Citiraj:
Autor tor
jedino je problem što ostaju otisci na onoj plastici no zato dobiješ krpicu za čišćenje u kompletu. 
|
Hm, ja nisam dobio nikakvu krpicu.
Citiraj:
Autor tor
Kvaliteta slike preko scarta s MaxTV je loša, naravno, no očekivao sam puno lošiju situaciju, ovo me skroz ugodno iznenadilo. Naravno, prebacivanje na HDMI i slika mrak, MaxTV ili DVB-T tuner svejedno.
|
Kod mene ista stvar, ali crna je dosta loša kao što sam ti već pričao.
Citiraj:
Autor tor
Analogni tuner je standardni Phil. što znači vrlo dobar prema odličan. Slika mi je preko vanjske antene u rangu dvb-t signala, tak da tu nema što...eto, pitaj još ako te nešto zanima.
|
Kod mene na kabelskoj nisu svi programi iste kvalitete, ali oni od boljih su skoro kao DVB-T, gotovo da nema "snijega" dok kod ovih lošijih ima.
Citiraj:
Autor tor
Horizontalni je OK, ali vertikalno ga dosta hebe...Meni taj TV ide u spavaču sobu, postavljen je na zid malo više iznad razine očiju, no uzeo sam nosač s vertikalnim namještanjem po stupnjevima tak da je to sad super.
|
Za horizontalni sam se iznenadio, sve je vidljivo i na preko 170° dok je vertikalni dosta slabiji, slažem se.
Citiraj:
Autor tor
Integrirani zvučnici - paaaa samo ime ti kaže sve. Ok, ništa spektakularno no...
|
Yep, ništa posebno. Po defaultu je bas dosta pojačan pa sam ga morao smanjiti, a treblea mi fali i kad ga pojačam do kraja.
Citiraj:
Autor tor
Daljinac hvata odlično, a što se tiče rezolucija - naravno, hdmi je mrak, tu nema govora. Spajao sam i DVI na HDMI, to je isto OK, no video out (s-video) s grafe ii nije neka sreća, pogotovo kada je u pitanju multimedija. Tu je slika dosta slika loša...
|
Da, daljinac je dobar, nema neku ergonomiju, ali zadovoljan sam, pogotovo kad pogledam one što se dobiju uz Quadrove 55 cm CRT-e. Ono, ekran 55 cm, a daljinac koji cm manje.
Citiraj:
Autor tor
I najjeftiniji je nešto preko 3 soma + tuner, a ostaje i pitanje jeli mu je nužna tolika reza...Meni bi bila potpuno nepotrebna jer mi je na prvom mjestu trebao LCD ekran zbog prostora, da na nešto liči, a da nije 4:3 mali frclek od 51 ili 55 cm. Ova je uletio ko naručen.
|
Slažem se. Meni nije toliko do prostora koliko do dizajna, rezolucije, omjera stranica,... Stari CRT je bio 55 cm, ali gledljivo 49 cm, a da ne govorim o tome koliko je ekran bio zaobljen.
Citiraj:
Autor tor
I da, akcija je dok ne rasprodaju. Iako gledam u jednom Metro cijena 3050kn, u drugom 3199 pa sad ti skuži što se dešava.
|
Ulovio sam jednog od posljednjih primjeraka. Trgovac ga je viličarom morao skidati s 10 m visoke police.

Svoj sam platio 3159 kn.
Citiraj:
Autor tor
Bilo mi je žao što nisam ubo u Getrou Vivaxa od 66cm za 2199kn, to je bila prilika. A ja se budala razmišljao hoću - neću i na kraju popušio naravno.
|
Ne bih Vivaxa, ni ovaj Philips nema neku ekstra sliku (najviše mislim na crnu), a zajedno s Panasonicom ima jedne od najboljih panela. Kako bi tek bilo na Vivaxu...
Citiraj:
Autor tor
No dobro, uletio je ovaj Philips i nije mi žao, tv je mrak za tu lovu...
|
To da, ali tek kad se izgubi malo vremena za namještavanje jer su tvornički profili za sliku i zvuk pravo sranje. Meni je zasad idealno ovako:
svjetlost: 70
boja: 60
kontrast: 60
oštrina: 5
temp. boja: toplo
+ kontrast: uključen
NR: uključen
equalizer: sve na 0 osim 12 kHz područja koje je na 50
max. glasno: uključeno
incr. surround: uključeno
Tek kad svjetlost pojačam na 65-70, crna postaje sivkasta, a ispod toga je plavkasta s laganim prijelazom na ljubičastu.