Citiraj:
Autor ikrajnov
Evo i ja imam isti problem. Ako ti nije teško molio bih te da mi malo detaljnije pojasniš što sve trebam napraviti da bi uređaj spojio na optiDSL. Hvala
Model No.: DSL-G684T
H/W Ver.: A1
F/W Ver.: V3.00B01T02.CM-A
SAP cislo: 164256
|
Taj uređaj i njegov firmware je za ADSL Annex B, signal kakav je u T-Com mreži. Koliko ja znam Optima u svojoj mreži (pazi: ne ona opcija kada Optima preprodaje T-Com) koristi ADSL Annex A standard. Po dostupnim informacijama, D-Link DSL-G624T je uređaj "blizanac" tvog uređaja. Zapravo ih razlikuje samo firmware. Jasno, isti određuje kako će se uređaj ponašati pa tako i za koji pod standard ADSL - a je namjenjen. Ako pogledaš na webu info za DSL-G624T, vidit ćeš da mu je u specifikaciji navedeno ADSL Annex A. Dakle, na posao. Dl ovaj firmware
V3.00B01T02.UK-A.20060621, sa
ove stranice. Firmware update OBAVEZNO radi sa računala koje je žično spojen na router i kojem su postavke mrežne manualno podešene sa fiksnim IP adresom:
IP=192.168.1.2
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1 (IP adresa uređaja)
Zip raspakiraj negdi na disku, otvori web konfig. Izaberi firmware update i "Browsaj" na raspakirane fajlove. Kad krene s update - om, nipošto NE prekidaj postupak. Kad završi, uređaj će se sam restartat. Dalje znaš, konfig, proba, . . .
Ako što pođe po zlu pogledaj
ovaj thread u kojem sam opisao kako se izvuči iz zaheba. Pazi šta i kako radiš, ne odgovaram za tuđe pogreške.
Nikky