pozdrav svima premda sam vec dugo registrirani clan na forumu(sa malo blesavim nickom-tj zaboravio sam i njega i pass pa sam se 2sata mučio da njih nađem kad se nemogu registrirati opet sa istom mail adresom).....do sad nisam imao potrebu da postam nešto do sad.....
e sad da krenemo na problem;premda več ima puno postova o odabiru napajanja nemogu se odlučiti o kupnji novoga samo čitajuči ih...
trenutno imam codegen 400w koje sam dobio s kučištem i do nedavno nisam imao problema ali se je vidjelo da radi na maximumu-paljenjem americas army(igre koju stalno igram) iz njega je izlazio vrlo topao zrak,i sad nakon priključenja G11 tipkovnice nakon određenog vremena igranja komp se ugasi sam od sebe i određeno vrijeme se ne želi upaliti.
sad je pitanje dal je problem u napajanju ili u procesoru koji mi pokazuje u ewerestu cpu:80,cpu1:39,cpu2:39 stupnjeva proc je AMD 6400+BE sa stock coolerom jer nemogu montirati TT sonicT al o tom u drugom postu.
+danas mi se paljenjem na ekranu prikazala monokromatska šahovnica i to sam riješio ištekavanjem kabla iz napajanja.
i sad ako je problem u napajanju trebao bi preporuku za novo(po pročitanim postovima jučer od fortona BS sam odustao makar mi je bio prvi pick zbog moddinga)
-gledano u vemilu dvoumim se između:
Thermaltake W0103R 600W i Chieftec power supply 650W
i svi ostali prijedlozi su dobrodošli po mogućnosti iz vemila(oko 700kn),i čim tiše(zato mi db kod chiefteca malo smetaju)
komponente koje bi trebao napajati:cpu amd6400,1gb ddr2 x3,segate b 320gb i 160gb, DVD LG dual layer;light s, 4 plava venta 80mm,i 1neonka 30cm,5.1 usb slušalice G11usb tipkovnica i za par mjeseci neka high graf ili serija 8800 ili 3870x2
kupovao budem za par dana pa si dajte oduška u raspravi