Dakle, nakon poduže stanke u međuvremenu sam nabavio GMC slim ATX kućište, no nisam zadovoljan.
Ova gomila aluminija ja prenezgodna za obradu i porilično je velika.
Ide se na minjaturizaciju.
Pošto sad imam matx napajanje, kupio sam dva 92mm ventilatora i nabavio amd stock heatpipe hladnjak te je preko ebaya naručen karbon ide se na potpunu ezoteriju.
Kućište će mjeriti oko 26x26x9cm (znači tek centimetar-dva više od površine matx matične), visina je uvjetovana komponentama unutra jer više jednostavno ne može stati.
Napajanje ide iznad pci slotova, a 2 ventilatora idu naprijed, iza mrežice (koja se ne vidi na renderu jer je render preliminarni

).
Kućište će se sastojati od 3 dijela: identične dvije karbonska panela (baza i "krovište"), te aluminijske ili čelične "oplate debljine 1-2mm koja će najvjerojatnije biti neka vrsta mreže, tj. perforirana.
Na prednjem dijelu će se nalaziti slim slot-in DVD/rw za laptop (već imam adapter za IDE), LE dioda i botun za paljenje, možda i koji USB port.
Zbog orijentacije radijatora, optimalna pozicija ventilatora je odosprijeda s tim da jedan hladi CPU radijator i north bridge, a drugi puše preko south bridgea, napajanja i HDD-a.
2x
Postoji opcija da se i oplata napravi od karbona, te će onda biti još čvršća konstrukcija, no trebati će onda potrošiti vremena za perforaciju i rezanje otvora za zrak (iako se to može riješiti prilikom izrade kompozita tako da se umetnu vijci ili nešto sl u stirpor preko kojeg se stavlja tkanje i epoxi smola.
So without further ado, evo rendera: