Tema: Zdrava Hrana
View Single Post
Staro 06.02.2008., 10:39   #131
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
sva mršavljenja ti idu na isti đir.

treba jesti 5 obroka dnevno. ujutro pojesti bananu i malo žitarica, da imate snage se pokrenut, treba i popiti čašu-dvije neke tekućine, ne slatkastih sokića, nego ili vode ili iscjedit naranču ili tako nešto. između doručka i ručka, obavezno marenda, voće, ili kakav nemasni jogurt ako niste od voća. ručak smanjit, jedite što i inače, samo manje količine, izbjegavajte silne količine masti i ulja. probat se malo orijentirat više na ribu. popodne pojest kakvu jabuku ili nešto voća. večera bi trebala biti lagana, bez puno ugljikohidrata, nekakve tune ili nešto takvo sa kakvim povrćem. čisto da se popuni trbuh, a opet da se ne gomila sve. tokom dana, imati uza sebe bočicu vode, i stalno malo cucati. ja pijem oko 3-3.5l dnevno, samo kroz to "cucanje"

i naravno, probati povećati fizičku aktivnost koliko je god moguće...

ovo su neka općenita "pravila", ali sasvim dovoljna za početak, nisu prerestriktivna, i ne treba puno volje i odricanja da bi ih se pridržavalo. za neke veće probleme, treba se pojedinačno poraditi. najlakše bi bilo zapisivati tjedan dana sve što se jede i kada se jede. i onda se taj "meni" prilagodi. tako čovjek neće primjetiti velike razlike u prehrani, ali će ih biti, za razliku od pokušaja da se jede po nekim programima iz knjiga ili neta, kada ljudi odustanu nakon tjedan dana...

što se tiče izbjegavanja bicikle radi prehlada. to nema smisla. treba se adekvatno obući, i OBAVEZNO se presvući, bilo po završetku treninga, bilo po dolasku na vrh brda (nakon kojeg slijedi spust). nije problem biti znojan na niskim temperaturama, problem je STAJATI znojan.

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je online   Reply With Quote