Citiraj:
Autor Nikky
Ako se snalaziš sa žicama i lemljenjem predlažem drugačije rješenje. Nabavi kakav USB hub, stavi ga unutar kompa i preko njega spoji potrebno. "Zna se" šta je koji pin na priključcima: Universal Serial Bus (USB) i USB mobo header (Provjeri u manualu svoje ploće).
|
da, to mi je vec palo na pamet ali nekako mi je 'ghetto' rjesenje. volim cistu unutrasnjost i slozene kabele

ali ako nece ici s kontrolerom (nema ga za kupit nigdje) morati cu nest tako sklepati, hvala.
Citiraj:
Autor coconut
Kupi usb hub i spoji ga back panel usb konektor, odspoji jedan konektor sa matične i priključi reader na njega. btw, i ja imam sličan Chieftec reader kupljen u vemulju i fercera bez beda. Jedino me malo zeza što se prijavljuje sistemu kao 3-4 removable diska.
|
tako bi morao rezati 9 pinske konektore? jer su oba (i onaj za front panel i ovaj za akasu 9 pinski. moguce rjesenje u tom smislu je da jednostavno iskljucim 2 usb prikljucka na front panelu ali sam poprilicno analan tako da to ne zelim napraviti

btw, taj tvoj chieftec jer ima kao automatsko prepoznavanje kartica? jer ovom u specifikacijama pise "automatic card detection" pa se nadam da ce se pokazati disk samo kad stavim karticu.. ma ako i ne jednostavno spucam tih 3-4 diska na y:x:z:w: oznake i zaboravim na njih dok mi ne trebaju