View Single Post
Staro 21.01.2008., 22:09   #5
Optik
________

Datum registracije: Dec 2006
**Par riječi o nekim GPU hladnjacima**

Posto GPU hladnjake nisam (direktno) spominjao, sve vezano za njih će biti u ovom postu.
(korisni) linkovi vezani za njih će se nalaziti u postu vezanim za linkove i bit će posebno označeno.
Sva pravila koja se odnose na CPU hladnjake-odnose se i na GPU hladnjake
(osim velicine )

Zašto hvale AC S1 hladnjak ?
~65kb

Svima poznati S1 hladnjak koji jednostavno mete svu konkurenciju sa cijenom pa i performansama. Naravno, svima poznata kombinacija od Cu baze i 4 Cu heatpipe-a povezana sa velikopovrsinskim Al rebrima kojih ima 32, čini ga odličnim. Njegovi turbo moduli pored 120/140mm ventilatora nemaju što raditi,
malo više mjesta zauzme ali Bože moj, koji to cooler dobro hladi i malo mjesta zahtjeva?
Na svakom koraku se priča o njemu, tako da je svaki moj komentar suvišan.
Tema o njemu je okačena u korisnim linkovima.

Zalman VF900 prošlost ili ?
~15kb

Mislim da je njegovo vrijeme ipak prošlo. Cooler jest dobar, ali sa performansama ipak teško da moze konkurirat S1.
Njegov plus je sto se bez neke veće muke moze zamjenit ventilator koji ima užasne ležajeve, što manje mjesta zauzima (unatoč modanju), te se može koristiti kod HTPC kućišta (zbog visine, za razliku od S1).

ThermalRight HR03 serija...?
~28kb

Počevši od najstarijeg brata pod imenom HR03 koji je bio velika i jaka konkurencija Zalmanu (VF900),
te je sa vremenom "nestao" zbog S1 pa do današnjih namjenjenim G80/G92/R600 čipovima.

4 su brata
  • HR 03
  • HR 03+
  • HR 03GT
  • HR 03 R600

HR 03 namjenjen malo starijim čipovima, konkurencija Zalmanu VF900. Danas pored svemogućeg S1 također polagano pada u zaborav

HR 03+
je napravljen za G80 chip (8800GTS/GTX) te za razliku od HR 03 ima 6 heatpipeova. Dobra zamjena za ionako dobre (stock) coolere, dolazi sam hladnjak (bez ventilatora).
Ipak nije namjenjen za pasivu jer se dobro zna koliko se G80 grije
Osobnog sam mišljenja da, ukoliko se ne rade vmodovi po grafi, i ako se ne cilja na ekstremnu tišinu prilikom idle/loada da nema smisla mijenjat stock coolere.
*rađeni su kao i TR Ultra120Ex, o kojem ima već rečeno pa to također valja lagano uzet u obzir.

HR 03 GT
je cooler koji ipak konkurira S1. Naime, razlike izmedju HR 03 (+/GT/R600) i nema bas osim u kopčama,
a puno je već dokaza kako je na 8800 GT bučan i loš hladnjak te kako S1 hladi G92 chip.

HR 03 R600
je ono što je trebalo užarenom R600 chipu. Stock cooler je užasno glasan i jedva podnošljiv na 100%, a čip je i dalje visoko.
Više o njemu i njegovim temperaturama se može vidjeti ovdje.

Svakako ih uzet u obzir kao zamjenu za vaše grijalice.
S1 rev2 ima mogucnost montaze i na 8800GTS (G92) i GT (iako i prva rev. ima) i hladi odlično, a manje prostora zauzima.
HR 03+ i R600 su way to go za 8800GTX te 2900XT/Pro

Zalman VF1000?
~23kb

Sasvim pristojan i lijep hladnjak kojem je pak potreban i ZM-RHS88. Vaši memorijski čipovi, kao i VRM,
bi lako mogli poći u vječna lovista, a to ipak nebi bilo zgodno

Više je reko Nino ovdje.
Cijena poprilično paprena, pogotovo kad se uzme u obzir i dodatak. Pravo u stilu Zalmana.

Ovo su hladnjaci koji se najviše spominju ovdje na forumu i zbog toga sam nabacio nekakav final word.

Zadnje izmijenjeno od: Optik. 02.03.2008. u 11:42.
Optik je offline   Reply With Quote