View Single Post
Staro 12.01.2008., 02:00   #167
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Pa gdje si bio prije par dana? Trebalo je posloziti nekoliko *nix based racunala (flavor *nixa nebitan, dok god licenca ne kosta nista), nista posebno, NAT, firewall, DNS+DHCP, port forwarding, NTP serveri i rsync server. Dao bih ti 200kn po komadu za to, sto je defacto previse po tvome (obzirom da za stotku slazes i Windows domain server; a da ne pricam o tome sto je instalacija i konfiguracija trajala krace od prosjecne instalacije Windowsa); ajde budi ljubek i javi slijedeci put kad ces imati takav know-how giveaway, moze?

Evo kolega baš sam jučer slagao DHCP server na BSDu!
Ufff al je bilo teško...
download source
vi configure
-nešto malo promjenio, env. varijable-
./configure
make
make install
cp /usr/src/dhcpd/dhcpd.conf.sample /etc/dhcpd.conf
vi /etc/dhcpd.conf
---najestiti parametre mreže----
/sbin/dhcpd sk0
vi rc.conf
30 min rada...to bi naplatio...49.99kn.

DNS sam slagao tamo prije ljeta, također na BSDu.
Za ostale servise, kolega...može! 50 kn po servisu, rsyc malo više.
Vidim da imaš solaris 10...njegovu čistu instalaciju...10kn! Još ti napravim particije u CSH parametrima.
Također, ako treba nešto dumpat...samo zovi.
Tunneling bilo čega kroz SSH...zovi...cijena, 50kn!
Postavljanje Xa i aplikacija...50kn.
bash/csh...skripte...e to ćemo naplatiti gadno, tu ipak treba čeprkati iako 10x lakše nego izrada programa u nekom programskom jeziku. Cijenu ne mogu odrediti, ovisno o kompleksnosti skripte ili koda.

Također vrlo slične stvari sam radio i na VMS-u. Osim DCL skripti, hebi ga to sam lijen naučiti, a i ne visim previše po Alphama pošto ni sami ne znamo gdje se nalaze...čuče negdje već 7 godina. Navodno čistačice znaju gdje bi mogle biti...
Ako ti treba konfigurirati CISCO opremu...zovi, to možemo fino zajedno i besplatno jer obožavam IOS.

Znači, nema problema....volim raditi takve stvari, a ako si postanemo dobri može i besplatno! Tako se najbolje uči.
Živio!

Zadnje izmijenjeno od: Striček. 12.01.2008. u 02:19.
Striček je offline   Reply With Quote