View Single Post
Staro 26.11.2007., 15:04   #5
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor RAK Pregled postova
Šalio se ja ili ne, ti si zadnja osoba koju bi tražio mišljenje o šaljivosti teksta.
Oh Boze. Znaci, nisi se salio...

Citiraj:
Nemaš li neku drugu zanimaciju u životu, osim traženja grešaka na PCE, imam ja jednu za tebe. Ali mislim da admini ne bi bili sretni za nabrajanje šarenih gumenih ili plastičnih igračaka za odrasle. Slobodno se možeš poslužiti i rukicom ako ti je zimeka da ideš van u kupovinu.
Molim te, mileni, svoje seksualne gadarije i mastarije o meni zadrzi samo i iskljucivo za sebe, ako ih vec moras imati, ok?

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Što je s metodom "zlatne prašine", navodno neka ridikulozna metoda (tko god da je došao na ideju ) koju su koristili Nijemci u 80-tim tako da su na površinu ploče posuli "zlatnu prašinu" te čitali nule i jedinice uz pomoć elektronskog mikroskopa
NISTovci su fantazirali o tome (potrazi "New Technique Finds Lost Data") jos prije 7-8 godina no fizibiliti studije su pokazale kako je to totalno neisplativo. I ne cudi. Jer nas dragi TeKom, koji nece zaposliti Raka da operira po WarpMasini struzuci podatke sa strganih diskova na ustrb backup solucija, se gotovo nikada nece dovesti u situaciju da mu takvo sto treba. Jedini (dobro, da budem blazi, najcesci) razlog zbog kojeg data recovery postoji je nedostatak backupa neodgovornih korisnika. NE obrnuto.

Iz tog razloga ce i citava data recovery jagma ostati na nekoliko koraka, pocevsi od good old plain softverskog recoveryja, eventualne zamjene identicne elektronike, pokojeg otvaranja diska uz malo dobrog starog hard core cackanja da se oslobodi motor/pokrene glava te krajnjem slucaju zamijeni citav mehanizam identicnim, i na koncu konca, fensi-smensi produkti Ace Labsa ili slicne ekipe.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline