View Single Post
Staro 16.11.2007., 13:39   #4
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor El Tomo Pregled postova
Ma najgora je stvar da to nije laptop za mene, vec rodaka koji doslovno trazi 'obiteljski' laptop - za svakoga ponesto. Za mamu i tatu surfanje i office, tu i tamo neki film, za klince igrice. Iako im ja stalno tupim da se za takve stvari kupuje desktop racunala po dvostruko nizoj cijeni, oni zapeli za notebook i ne pustaju.

Kada sam spominjao kvalitetne ekrane, tada sam mislio na nesto sto nema brightview fore HP-a, od kojeg glava ne boli kada radi u tamnoj prostoriji, i na kojem manje zahtjevne igre za klince u nizim razredima osnovne skole izgledaju prihvatljivo.

Kakav je ovaj Amilo Pi? Dali su njegove Geforce i ATI kartice sa dijeljenom memorijom? Izgleda mi nekako prejeftino.

Ovaj Acer Aspire 5520G s Turionom i GeForce 8600 s 512 MB za tu cijenu izgleda odlican. Sto mislite, isplati li se?

Lenovo N100 takoder izgleda dobro, i za tu cijenu ja sam skoro njega uzeo prije koji mjesec. Kakvi su ti VibrantView ekrani i GaForce 7300 graficka? Znam, i ja bi predlozio N200, ali imam blagi osjecaj da ce njima i 8000 kuna vec biti cjenovni limit.

Kakva je Radeon HD X2300 kartica u ovom Aceru?

Hvala na svakoj pomoci.
Hm nije mi bas jasno ovo s ekranima pa da to razjasnimo:
Imaš SJAJNE i MAT ekrane laički rečeno.

1.) Sjajni ekrani su jeftiniji, nalaze se na svim laptopima koji i najmanje naginju multimediji i da imaju užasnu refleksiju na i najmanji tračak svijetla, imaju relativno prosječan kut gledanja i da blješte (što je većini korisnika koji ne sjede više od sat vremena dnevno super).

2.) Mat ekrani se nalaze na svim ozbiljnijim laptopima (čitaj: poslovnijim, napravljenim da se zaista radi na njima, obično skupljima) i puno je ugodnije raditi na njima dugotrajno, ne smetaju očima, nemaju refleksiju i jako dobro podnose svijetle uvjete, ali zato nema takav WOW efekt ciganskog blještanja, nemaju takav kontrast i tako dobre boje kao sjajni.

Koliko vidim ti si predlozio sve laptope sa sjajim ekranima pa da te pitam da li znas u kojem smjeru ides...
Trillian je offline   Reply With Quote