View Single Post
Staro 07.10.2007., 19:59   #5
lajchi
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Vasili Pregled postova
Jučer (tj. danas ) su mi na partyu riknuli Logitechovi Z-2300. Točnije desni zvučnik.
Prije toga se oko sat vremena puštala muzika na oko 3/4 snage i pasivac od subwoofera nije bio toliko vruć, koliko oni conesi na satelitima. Bili su toliko vrući da sam jedva malo dulje držao prst na njima.
To me stvarno iznenadilo. U kleti nije bilo vruće (svi znamo kako je hladno bilo ove noći) i vjerujem da su uvjeti za hlađenje zvučnika bili normalni.
Mislim, ovo me je užasno razočaralo. Prvo ode potenciometar na način da oba kanala hvata samo na određenim mjestima, a sad i ovo.
Ne kužim zašto Logitech nabija nekakvu snagu čipovima samo da piše u specifikacijama, a na dulje staze to ne mogu podnijeti ni zvučnici ni pojačalo bez pregrijavanja.
Najbolje mi je bilo kad su u Bugu napisali da mogu podnijeti i veći party bez problema. E pa ja sam sretan ak pogledam neki akcić bez pregrijavanja.

Problem:
Taj desni zvučnik se ne čuje. Ali kad pritisnem membranu prema unutra zatitra i zvučnik proradi.
Garancija mi je istekla u 5 mjesecu.
Da ga probam rastaviti i pogledat možda nekakve kontakte ili da ga nosim na servis?

Hvala

P.S. svi koji misle kupit Z-2300, ovo je čisto subjektivno pljuvanje po Logiju i još sam u afektu, pa nemojte uzet zdravo za gotovo. Da ne bi bilo ko s napajanjima: ode jedno, cijela serija ne valja

To znači da ti je samo otišao spoj od zavojnice do terminala, negdje je zacvikao. Probaj rastaviti zvučnik (izvaditi iz kutije) i pogledaj malo tu žicu. Jedio ako pritisneš zvučnik unutra i struže, onda ti je otišla špula.

Ako je špula otišla, to se da srediti, mislim da je cijena za takav manji zvučnik oko 100kn. Isto tako ako nije žica oštećena na vidljivom mjestu, možeš dati premotati zvučnik.
lajchi je offline   Reply With Quote