View Single Post
Staro 20.09.2007., 03:17   #1
dbomez
Registered User

Datum registracije: Sep 2007
Konfa za web dizajn, do 20 000kn (bez monitora do 12k kn)

Trebao bi slozit konfiguraciju koja ce mi sluzit primarno za web dizajn tj. naravno photoshop koji je upaljen 24h te uz to da mi je upaljeni firefox sa dosta tabova. Recimo da mi je to everyday situacija. Naravno volio bi uz to koj put roknut neku igricu ali ono nisam gejmer pa mi nije prioritet to, nego sta ja znam da kad izadje cod4 i tako neke slicne igrice da mogu igrat normalno.

Ja sam si otprilike napravio neku konfiguraciju onako "od oka" volio bi vase prijedlog i uz to ako moze objasnjenje zasto bas to. Vecinu stvari bi kupio u adm-u osim nekih djelova kojih tamo nema.

Maticna: ASUS P5K, LGA775, Intel P35, FSB 1333 - 962,46Kn
Procesor: Procesor Intel Core 2 Quad Q6600 , 4x2.4GHz, socket 775 - 1.854,39Kn
RAM: DDR2 4096Mb (2x2048) PC6400 Corsair,800MHz, TWIN2X4096 - 6400C5DHX - 2.445,00Kn
HDD: HDD Seagate 320GB, Serial ATA II 579,87Kn x 2 = 1160Kn
DVD upisivač Pioneer DVR-112DBK, DVD±RW, k 233,15Kn
Kućište: Sunbeam Tuniq 2 609,75Kn
Grafička: Gainward Bliss 8600GT Golden Sample 884,75Kn
Monitor: Samsung monitor SM215TW 4 000kn x 2 = 8000kn
Napajanje: OCZ GameXStream 600W, blue led FAN, SLI ready, EPS 756,81Kn
Ups?

Pa da obrazlozim ovo svoje.

Uglavnom, procesor sam siguran da zelim taj jer sam citao da je bolji od e6850 za photoshop.

Maticna to sam citao da je okey mislim da tu nece bit previse dvojbe ili imate koj prijedlog?

Ram to me brine jer bi htio kvalitetan ram iz komentara na netu suzio sam izbor na ocz, crucial i corsair nekako kazu da su te najkvalitetnije. Htio bi ono da mi radi stabilno OC mi nije prioritet mozda jednog dana ali za sada nisam u tom svijetu, najvaznije mi je da mi ne krepa, da radi stabilno i da ima ok garanciju. Sad malo svrljanjem po forumu vidim da nesto ne preporucate bas corsair? Uglavnom treba mi dosta rama pa zato 4Gb i zanima me dali ima razlike dali je 2x2 ili 4x1 Gb, frend mi je rekao kao da je bolje 2x2 ali nisam bas siguran u to?

Hard-a cu uzet 2-3 komada i citao sam da je ovaj dosta dobar ali isto vidim na forumu dosta se preporuca samsung, koji od ta dva!?

Kuciste na preporuku od frenda, dali je mozda neko drugo bolje? Inace ne volim sve te lampice ledice prozirna sranja i fancy gluposti to mi je prekriveno sa crnom traku na monitoru i kucistu sada haha

Napajanje to sam lupio bezveze onak, citao par rivjua da nije lose, a opet zelio bi dobro, stabilno da nije glasno i da moze pogonit par hardica, mozda se ono uskoro kupim jos koj hard mozda jacu grafulju pa da ne moram uzimat i napajanje novo itd.

Graficka, e tu tapkam u mraku, to jos gore od napajanja, bas neznam sta da uzmem. Za photoshop mislim da mi graficka nije bas toliko recimo vazna ali opet volio bi se tu i tamo igrat. Taman sam zabrijao da si uzmem 8800gts-icu za 2000kn i onda me ekipa napadne kako mi je to nepotrebno da to ionako necu moc iskoristit da je bacanje para s obzirom da mi prioritet na kompu nije igranje i tak da sam sad malo onak zgubljen, koj savjet!?

Cooleri!? da su tihi jer komp mi zna bit upaljen preko noci dok spavam, ali neznam koj sta kako? Neki mi govore da su stock sasvim dovoljno ako ne OC-am sto necu barem u prvo vrijeme dok mi ne prorade crvi u guzici

I monitor mislim da sam se na kraju odlucio za taj jer je najbolji kompromis onog sto trazim a to je kvalitetna slika, dobar kontrast, kut gledanja, i da je wide. Recimo 971P ima bolju sliku i sve ali mi nije widescreen.
Ako netko ima neki drugi prijedlog cu uzet u razmatranje ali nekako mislim da sam procitao najvise rivjua u vezi monitora i da ce izbor ipak pasti na 215TW.

Od ostalih stvari me zanima koji ups bi mi preporucili(imam vec neki jeftini iz vemila i zadovoljan sam), podlosku za misa sam si gledao steelpad 4d(dali je to okey za rad ili je to samo kao gejmerska?), i di uopce da pogledam i kak se zove onaj q za zapesce nije podloska za misa nego neznam tako nes za naslonit ruku tj. zapesce!? Tipkovnicu cu vjerojatno Logitech Wave uzet a misa vec imam

Uglavnom odmah da se ispricavam na duzini posta i ako sam nalupetao gluposti i sto imam svu silu pravopisnih i kakvih ne gresaka ali preumoran sam jedva gledam a vec sutra mozda budem uzimao komp pa gledam da sto prije dobijem odgovore Ako sam sta zeznuo cu gledat da sutra prekontroliram hehe.

Bio bi zahvalan do neba na savjetima

Hvala i laku noc
dbomez je offline   Reply With Quote