Citiraj:
Autor Beren
Ima jedan mali problem u cijeloj priči. Socket AM2 i LGA775 ima puno manje fizičke dimenzije nego IBM-ovi MCM-ovi + što je riječ o procesorima koji se ugrađuju u stolne mašine, pa moraju raditi s jeftinim coolerom.
To što tvrdiš ionako nema logike, da su Intel ili AMD mogli napraviti 90nm četverojezgrene stolne procesore, sigurno bi to i napravili jer bi im to dalo veliku prednost nad konkurencijom (Intel vs AMD i obrnuto).
|
A mozda su jednostavno htjeli isforsirat single core do kraja, jer je njima tako i proizvodni proces jeftiniji u odnosu na kolicinu proizvedenih jezgri/procesora...
Sve je to marketing i svi cekaju pravo vrijeme da ubace "napredan" proizvod na trziste.
Zasto npr. na mom E6750 stoji godina 2005. jasno istaknuta? Mozda zato jer su vec tada mogli koristiti i imali prepreprerelease procesore? Mozda, a mozda samo mislimo da je tako, tko zna koliko je napredna tehnologija a da mi zivimo u zabludi.
Cekali su dok ne vide da se pojavila zasicenost trzista i onda rekli evo vam na dual core, pa smo se onda svi divili kak netko ima dualcore, a procesori nisu mogli uopce biti iskoristeni u svakodnevnom radu (gee, zar danas uopce jesu?). Koristi imaju jedino zna se tko, profesionalci i odnedavno hard core igraci koji moraju imat sve na maximumu i imaju quadsli i ne znam ni ja sto sve ne, pa moraju imat vise jezgri da bi komp mogo izracunat kak ce se stotridesetcetvrti komadic kutije koju raznesemo zalijepiti za obliznji zid...