View Single Post
Staro 09.09.2007., 18:31   #68
eluminer
Premium
Moj komp

eluminer's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor gamer Pregled postova
ma mozda i imas pravo, nije bitno zapravo jer jos nista ne radim. tek trazim po netu u slucaju da nadem nesto kaj me zanima(u vezi z5500). mislim da bi cijeli bit bio u tome da nesto izmodam. ak cu ikaj raditi definitivno cu se prvo savjetovati sa ljudima sa sajtova gdje su za to vise znaju, a drugo, izracunat cu isplativost. ovo je bila ideja, koja mozda zazivi, a mozda i ne. i da zapravo to i napravim i da zvuci dobro uvijek ce biti ljudi koji ce to pljuvati i onih koji nece...jer uvijek ima onih koji su pametniji.

kaj se tice cut off-a na 5kHz. woofer bi bio do 5kHz a sateliti od 5kHz na vise! frekvencije sam cisto puknuo. cilj modanja zvucnika bi bio poboljsanje srednjih frekvencija. prvo bi trebalo izmjeriti tangbande i visaton(13cm, ne 16cm! cak mozda samo 10cm) i naci neku optimalnu frekvu u odnosu na osjetljivost i kvalitetu zvuka na vecim volumenima. posto vidim da nisi isprobao prednje zvucnike zamjeniti linijskim(ili bilo cime vecim) ocito i nisi cuo da su frekvencije koje daju dosta niske za tak male zvucnike...ajmo reci da bas fali neki malo veci zvucnik da poboljsa onaj inteligentni spektar od 300Hz do 3kHz...to bar mojem uhu fali.

tko zna, mozda i jesam totalno u krivu, a mozda si i ti, bitno je da ti ne mozes tvrditi 100% kao ni ja, jer to nismo isprobali.

@bego2; imas pravo, LM je 46kn. ;-)

btw, ne vidim cemu tolika prepucavanja uopce oko ovog threada. ajd pustite covjeka na miru nek radi kaj ga volja. ak zeli imati 8x z5500 u kuci, tko sam ja da mu solim pamet. to je njegova stvar i njegovi novci. meni se svida ideja cisto zato jer sada na vecoj glansoci sa dva kompleta ne mora dizati volume do te granice gdje sistem kvari performanse...jer hvala Bogu ima dva kompleta. kad se zgusta prodat ce i bok, on ce bar reci da je probao i to. sam Bog zna da obozavam eskperimentirati i da imam 2 kompleta isprobao bi sve moguce kombinacije koje nudi taj setup.

kad ce te snimke napokon?

pozz
Čitam ovaj tvoj post i nalazim mnogo stvari s kojima se slažem...

Prvo ovo:
"i da zapravo to i napravim i da zvuci dobro uvijek ce biti ljudi koji ce to pljuvati i onih koji nece...jer uvijek ima onih koji su pametniji."
Upravo tako, uvijek ima onih koji se tvojem "pothvatu" dive i hvale ga, do onih koji će naći i najmanju neispravnost kako bi te popljuvali...

Drugo, dobro da is to spomenuo:
"meni se svida ideja cisto zato jer sada na vecoj glansoci sa dva kompleta ne mora dizati volume do te granice gdje sistem kvari performanse"
E tu je također jedna pogodnost, šta zvučnici na nekih 6-7 crtica od 20 sviraju glasnije nego jedan sistem na full, boost i šta ti ja znam, a pri čemu dva sistem imaju zvuk bez distorzija, kristalno čist, sa ugodnim bassom.... Imam X-Fi Extreme music i priznam da i jedan sistem, a i dva zajedno, do nekih 60-70% imaju ugodan zvuk, dok dalje, iako to nije ono krčanje i pucketanje kao u low-end zvučnicima, ali nije ni ta kvaliteta koju imaju do 60% glasnoće...

Treće:
"jer hvala Bogu ima dva kompleta. kad se zgusta prodat ce i bok, on ce bar reci da je probao i to. sam Bog zna da obozavam eskperimentirati i da imam 2 kompleta isprobao bi sve moguce kombinacije koje nudi taj setup."

Tu smo slični, volim eksperimentiranje, i zato i slažemo quad, samo da to čujem, a na kraju mogu i reći da sam čuo ono što vjerojatno nije nitko, ili su rijetki....

P.S.
Snimke će kad i quad... za koji tjedan, možda dva... Onda ću i kameru nabaviti i sve, pa da ubijem više muha jednim udarcem...

eluminer je offline   Reply With Quote