Citiraj:
Autor stef
Traba ti driver za Ext2/Ext3 (pod uvjetom da koristiš taj filesystem na linuxu):
http://www.fs-driver.org/
Prilikom instalacije odabereš slova za Ext2/Ext3 particije i Windowsi ih normalno mountaju.
|
Ne kužim, to si stavio u vezi ovoga sa My Comuterom u winsima ili?? Da, koristim ext2/ext3 ali ne kužim kako i šta?
Citiraj:
Autor Striček
Ja sam shvatio da se njemu digao OS ali bez GUI-a...možda je u krivom runlevelu, možda nije stavio instalaciju nekog dispay managera...
GUI je taj neki grafički korisnički Interface, jel? I nije mi do njega došlo. Runlevel i display manager ne kužim ako treba kako da to promijenim?
I naravno da se loaderi stavljaju u MBR sektor.
|
Stavio sam u MBR ovaj put i opet ništa, ispod ću napisati simptome.
Citiraj:
Autor Striček
Budi jasniji oko toga da li ti se pdoigao OS ili nije.
Dvaput bez problema. Pod to dvaput svaki put sam preformatiro te particije(iz svog razloga) pa opet stavljao i bio sam u njima. Druga 2 pokušaja s drugim HDD-om>ništa. Prvi neuspjeli pokušaj došlo je do nečega>to nešto ću napisati sad ispod do čega(ponovo sam pokušao i zapisao šta izbaci) a drugi put nije se ni učitavao Linux nego neke 99999 izbacuje u beskraj kao što sam to sve već naveo u prvom postu ovog Threada.
Prvi sektor na HDDu jest MBR i on sadrži particijsku tablicu.
Ma zabunio sam se, sorry, on mi ponudi da li da bootloader stavim na MBR ili prvi sector root particije a ja sam reko prvi sector HDD-a.
Tu se stavljaju loaderi koji bootaju kroz faze, ako su namjenjeni za podizanje više operacijskih sistema, jer prvih 512 bytova očito nije dovoljno za to.
Na svim ostalim particijama prvi sektor je VBR (Volume boot record) koji također može sadržavati kod za bootanje.
A kako da stavim u taj VBR bootloader??
Stavi GRUB loader, bolji je...nije potrebna reinstalacija svaki put kada promijeniš konfiguracijsku datoteku.
|
Evo pokušao sam maloprije opet, ovaj put sam stavio GRUB i to u MBR i još sam ispravio nekakve sitne pogreškice pri postavkama pri instalaciji>podesio na hdc da se bootaloader(ovaj put GRUB) stavi a hdc i je taj HDD di treba Linux biti. Opet ništa, to je bio 3. neuspjeli pokušaj.
Zapisao sam si na papir što je izbacilo(izbacilo je isto kao i prvi neuspjeli pokušaj).
Onu konzolu il šta već za pisanje piše ovako:
"Mandrake Linux release 10.1 (community) for i586
Kernel 2.6.8.1-10mdk on an i686 / tty1
localhost login

i onda mogu pisat nešto)" >Ovo sve bez navodnika naravno
Ja upišem fera ili mario(kao što sam i postavio pri Instalaciji, svašta sam pokušavao i pita password. Upišem password koji sam postavio za root i izbaci "Login incorrect" i onda kasnije kad sam Enter stisnem izbaci mi "[(ono što sam upisao kao login) localhost (opet ono što sam upisao kao login] (i lozinka koju sam upisao nalazi se ovdje izvan te uglate zagrade)"
"-bash

opet lozinka):command not found"
Dakle, što mi je činiti?? Neka se n00bu za Linuxe objasni malo...
EDIT: Striček, pogledaj conversation u ovom di sam te quote-ao, odgovarao sam tu, sorry što je tak nespretno.