View Single Post
Staro 12.08.2007., 13:20   #5
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova
A SLI ce ti samo vise struje trositi,vece zagrijavanje,moras jace napajanje uzet....a imat ces iste performanse kao i s 8800GTS...Mislim,ono,vise ti se isplati tu jednu nego te dvije u SLI,kad ce performanse iste biti
Upravo tako.

Citiraj:
Autor gnomisa Pregled postova
da, tak sam i shvatio taj članak...tnx...na tablici se vidi da, naravno, sve ovisi u kojoj igri se gledaju peformanse...negdje je razlika jako mala...na vecim rezama je razlika veća a to su reze na koje ciljam...
Da al opet pogledaj, možda u FEAR-u, 1900x1200 4xAA 8xAF u Company of Heroes 8800GTS opet pere 7900GS SLi, u Quake-u SLi dobije 88K za jedan jedini frame. A ipak COH je novija igra.

Citiraj:
i btw, tak svejedno gdje sam pročitao..a ima i na netu...
Nisam ja mislio ništa loše pod tim, meni taj članak odličan samo malo su ga nespretno napisali. SLI može parirat donekle GTS kartici ali nije ubojica 8800GTS.

Citiraj:
nego, pametno bi bilo uzeti SLI matičnu i jednu 8800gts pa kasnije ubost još jednu kad padne cijena i kad bude potreba
E to je već u redu razmišljanje, možeš se recimo osigurat time...

Citiraj:
....no mene zanima još jedna stvar...koliku ulogu imaju PCI Express brzine x16 x8 x4? .....vidim da su matične koje podržavaju SLI sa dvije x16 uglavnom s nvidijinim chipom...
A skoro pa nikakve, isto kao i AGP 4x i AGP 8x. To su samo teoretske brzine. A i te nVidjine matične kad ubodeš dvije kartuše prepolovi propusnost (x8) na svakom utoru, bar je tako na nekim pločama. Ali opet ima jako mali utjecaj na performanse.
tutix je offline   Reply With Quote