Citiraj:
Autor mislav_os
A SLI ce ti samo vise struje trositi,vece zagrijavanje,moras jace napajanje uzet....a imat ces iste performanse kao i s 8800GTS...Mislim,ono,vise ti se isplati tu jednu nego te dvije u SLI,kad ce performanse iste biti 
|
Upravo tako.
Citiraj:
Autor gnomisa
da, tak sam i shvatio taj članak...tnx...na tablici se vidi da, naravno, sve ovisi u kojoj igri se gledaju peformanse...negdje je razlika jako mala...na vecim rezama je razlika veća a to su reze na koje ciljam...
|
Da al opet pogledaj, možda u FEAR-u, 1900x1200 4xAA 8xAF u Company of Heroes 8800GTS opet pere 7900GS SLi, u Quake-u SLi dobije 88K za jedan jedini frame. A ipak COH je novija igra.
Citiraj:
Autor gnomisa
i btw, tak svejedno gdje sam pročitao..a ima i na netu...
|
Nisam ja mislio ništa loše pod tim, meni taj članak odličan samo malo su ga nespretno napisali. SLI može parirat donekle GTS kartici ali nije ubojica 8800GTS.
Citiraj:
Autor gnomisa
nego, pametno bi bilo uzeti SLI matičnu i jednu 8800gts pa kasnije ubost još jednu kad padne cijena i kad bude potreba
|
E to je već u redu razmišljanje, možeš se recimo osigurat time...
Citiraj:
Autor gnomisa
....no mene zanima još jedna stvar...koliku ulogu imaju PCI Express brzine x16 x8 x4? .....vidim da su matične koje podržavaju SLI sa dvije x16 uglavnom s nvidijinim chipom...
|
A skoro pa nikakve, isto kao i AGP 4x i AGP 8x. To su samo teoretske brzine. A i te nVidjine matične kad ubodeš dvije kartuše prepolovi propusnost (x8) na svakom utoru, bar je tako na nekim pločama. Ali opet ima jako mali utjecaj na performanse.