View Single Post
Staro 29.06.2007., 12:50   #5
JC Denton
dr. sc. tech. dipl. ing.
Moj komp

JC Denton's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Citiraj:
Autor CROXXX69 Pregled postova
da, to cu mu rec. al nesta nekuzim.... pa sta ima veze koliko mb ima slika?! jer cd ima 700mb, vise od toga nemozes staviti, a ako gledas npr. 1 film (koji je 700mb) onda ti se isto odmah otvori cijeli film?! ili je to malo drugacije?

p.s.: mislim da mora biti u "tif" jer... valjda je bolja rezulucija i jako mu je bitno da bude dobra rezulucija.
Film se ucitava "malo po malo", a PP (koliko ja znam) uvijek prvo ucita sve pa tek onda krene s prikazivanjem.

I nebitno je da li stavljas TIFF i JPEG kad glupi Office funkcionira tako da sve slike prevede u BMP format pa kad snimis - zauzima prostora na disku kao Kina na kugli zemaljskoj.

Jedino rijesenje da se smanji velicina(prema mojem saznanju) je sljedece:

Kad završi prezentaciju->desni klik na bilo koju sliku->Format Picture
Tab Picture->klik na gumb Compress...->tamo odabere "all pictures in document" i opcije za rezoluciju i to kako mu već odgovara.. i klik OK... i to je to.

Ovaj spomenuti postupak zna samnjiti velicinu prezentacije cak 5-10 puta, barem je takvo moje iskustvo. Mislim da je to najvise sto si moze pomoci.

Nadam se da sam bar malo pomogao.

Pozdrav

Citiraj:
Autor CROXXX69 Pregled postova
p.s.: mislim da mora biti u "tif" jer... valjda je bolja rezulucija i jako mu je bitno da bude dobra rezulucija.
pitanje koliko mu je potreban taj tiff ako ne zumira te slike.. i ovako je ograničen rezolucijom projektora/televizora/monitora, a uz malu kompresiju artefakti na slikama nisu uočljivi.

Uglavnom, dao sam ti moje rješenje..pa ti vidi da li ti (vam) to odgovara.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 02.07.2007. u 16:45.
JC Denton je offline   Reply With Quote