Igra je jedan od najboljih FPS-ova .Balistika oružja je izvedena fenomenalno.Skidanje likova mi je draze oružjem bez optike jer je izvedeno super realno.Kada lik hoda fino ukalkulitaš putanju metka i događa se upravo ono što i očekuješ.Atmosfera je u igri do danas nedostignuta.Nakon odigrane igre kao da si to stvarno proživio a ne odigrao.
Što se neoptimaliziranosti igre tiče na mom sroju:3700SD,2GB rama,7900gs igra pri postavkama 10280 x1024 sa svjetlosnim efektima na max i high detaljima sa AF ali bez AA radi bez greške.Neznam koliko fps-ova imam ali mi igra ne trza ni kod puno likova na ekranu.Ako moj sasvim prosjećan stroj može vrtiti igru bez trzanja(trzne samo kada učitava sa harda kada se prelaze veće udaljenosti)onda je to odlican engine,pogotovo jer igra izgleda fenomenalno.Svjetlosni efekti,rastlinje koje se povija na vjetru,prašina i lišče koje se podiže sa zemje....Mnogima se grafika nije svidjela jer se koriste zagasite boje koje jedino i odgovarju postapokaliptičnoj zoni,opustošenoj radijacijom.