View Single Post
Staro 09.05.2007., 12:13   #9
Nebbo
gejmer
Moj komp

Nebbo's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Ja imam problem sa plocom i nakon 9 puta instaliranih windowsa unutar 3 dana (kvragu i acroni, tko zna gdje mi je...) jos nisam rijesio problem...

Ali sam zato prije kupovine memorije dobro proucio koja valja a koja ne i naisao na post od kolege nexus-a, koji bi ti mislim mogao biti od velike pomoci (doduse, radi se o DS4, ali ne vidim neku razliku):

Citiraj:
Autor nexus-6 Pregled postova
MALI INFO ZA VLASNIKE GIGABYTE DS4 PLOCA:
-------------------------------------------------------------
DS4 + KINGMAX (NE)KOMPATIBILNOST
Evo s obzirom da sam nadogradio rame na svojoj masini samo par informacija. Prije sam imao Kingmax Mars 667 2x512, model: KLCC28F-A8KB5 (cipovi: KKEA88B4LAUG-29DX) i ovi keksi NISU 100% kompatibilni sa DS4 pločom. Naime sve radi bez problema do malo iznad (individualno ovisno o ploci) 400 fsb-a, a iznad toga nema sanse. Kao da memorija ne da chipsetu prebacit se u visi strap i tu prica zavrsava... Sa manjim fsb-om i i mem mnoziteljem vecim od 2 mema ide bez problema preko 900MHz. Trenutno aktualni bios za ds4 je F8, mozda se kasnije situacija promijeni.
Zanimljiva je situacija da Kingmaxovi 2x1024 667 keksi, model: KLCD48F-A8KB5 (cipovi: identicni kao na 512 modulima) rade bez problema, bootao sam nabrzinu na 480 fsb-a, ide to sve jos i vise ali mi se dalje vise nije dalo. Provjereno na 2 ds4 (rev. 1.0) konfiguracije (moja i burazova) sa razlicitim memorijama tako da se moze reci da je navedena nekompatibilnost pravilo.

*ZAKLJUCAK*

Za 100% kompatibilnost na Gigabyte DS4 izbjegavati:

KINGMAX MARS DDR2 667 512MB (KLCC28F-A8KB5)
Oznake na cipovima: KKEA88B4LAUG-29DX

Provjereno radi:

KINGMAX MARS DDR2 667 1024MB (KLCD48F-A8KB5)
Oznake na cipovima: iste kao na gore navedenim problematicnim 512 mb modulima