Citiraj:
Autor Mihael
Kako se grije taj athlon i je li ga moguće hladiti sa nečime pasivnim tipa ST i metnuti nešto lagano da pirka po njemu 12cm na 5v.
Koliko bi se ovakav prijelaz osjetio? pošto računam moglo bi mi ostati i do 2k kn u đepu.
Je li možda bolje ići na semprona sa 256kb l2 cache?
Hvala svima na pomoći i odgovorima.
|
Pošto su ti momci većinom odgovorili na većinu pitanja, ja bum ti rekel o grijanju
Imam x2 3600+ i Hypera TX (slično kao Freezer64 PRO, ali za stupanj-dva u load-u bolji). Pasivno ga se ne može hladiti. Probao sam i temperature jezgri vrlo brzo dođu do 50°C na nekom 50% load-u. Znači da bi na 100% prešao sigurno sigurnih 55°C a bome i više. To sve govorim za defolt napon.
Neznam kako bi Sonic Tower to hladio, ipak je bolji, ali opet ja ne bih išao na pasivno. Aktivno je dovoljno da imaš neki običan vent na 5V (koji se okreće na nečujnih 500-600 rpm-a) i proc će ti biti hladan.
Oćeš osjetiti prijelaz ? Nemam pojma, nisam imao prilike vidjeti Conroe-a u akciji

Ali ako buš ušparo 2000kn, novčanik ćeš sigurno osjetiti
Na Semprona idi samo ako ne radiš više stvari odjednom i nije ti potrebno da ti bude sve brzo gotovo (ako se dnevno baviš 24h kodiranjem ili fotkama, bolje onda uzeti nešta jače). Semrponi se dobro OC-aju, ali zbog manjeg množitelja (8x npr) potrebne su mu ploče koje idu >300Mhz.
Eto, nadam se da si dobio neke korisne informacije