Citiraj:
Autor Oblivion
Cijelo vrijeme se radi o brzini aviona, kojeg uzgon krila mora podići u zrak (okolinu), zar ne? Ta brzina jednaka je obrnutoj brzini njegove podloge. Njegova brzina u odnosu na okolinu jednaka je nuli, zar ne?
Ne miče se i gotovo.

|
Vidi ovako, sad vrlo dobro kužim stvari i pobit ću svakog tko kaže da avion stoji...

Znaš kad će stajat na mjestu? Kad bi zrak iznad trake putovao jednakom brzinom kao i traka. U tom slučaju bi avion poletio, ali bi stajao na mjestu, samo bi se digao gore jer zajedno s trakom ide i zrak preko krila pa mu daje uzgon. Ovime bi napravili neki virtualni prostor i situaciju na pravom aerodromu. Ako zaustaviš putovanje zraka, avion pada dole.
Mislim da je primjer galebovog surfanja na vjetru sasvim OK za ovo jer on isto stoji na mjestu, ali je gore u zraku.
Budući da zrak ne putuje s trakom, avion će ići naprijed jer ga ništa ne gura unatrag (ne koči) kao što bi ga zrak gurao u prošlom primjeru. Time će avion sam sebi napravit uzgon jer se počeo kretati u odnosu na neku točku ili zrak sa strane koji stoje na mjestu. Kad postigne dovoljnu brzinu, poletjet će bez obzira na traku.
Ne znam kako da ti više objasnim, imaš dovoljno primjera gore...