View Single Post
Staro 22.02.2007., 23:20   #126
tskarda
Premium
Moj komp

tskarda's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor IceFisherman Pregled postova
OMG ... a daj mi onda reci na koji nacin se spoji spaceshutle sa stanicom u svemiru ? .. dal mozda spaceshutle koristi gravitaciju Zemlje da bi se okrenul u pravi polozaj ? I kaj misliš kak su se vračali ovi sa Meseca .. da su otprilike gađali Zemlju pa ak pogodiju pogodiju a ak ne buju odlepršali dalje ? : evil :

.. istina je da se to može koristiti za skretanje .. ali to se prvenstveno koristi za ubrzavanje a ne za skretanje .. recimo da ide nekakav satelit do XX planeta a na putu mu se negde nalazi prije i YY planet .. oni njega moreju poslati do YY planeta i iskoristiti njegovu gravitaciju da taj isti satelit ubrzaju ..

Edit:
zaboravil napisati .. u svemiru se upravlja uglavnom pomocu malih potisnika koji se nalaziju po spaceshutleu .. isto tak imaju i sateliti .. i to njim služi da tu i tam ispraviju orbitu u kojoj su te da ne padneju na Zemlju
Daj mi pojasni kako ti potisnici rade, šta to oni potišću u vakuumu o kojem je Tor pricao. Primjere sam za Voyagere uzeo jer brijem da nasa može tek tako okrenut letjelicu i vratit je natrag.
Ovi sa mjeseca što su se vraćali su napravili prvo đir oko mjeseca koliko se sjećam, ako su uopće bili tamo
tskarda je offline