View Single Post
Staro 01.12.2006., 23:44   #245
Lala
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor buljo Pregled postova
Evo ja mogu reč za P5B Deluxe WiFi:

Minusi
* zvučna (ma da ja zadnjih 4 god ne koristim integriranu)
* onaj glupi Jmicron kontroler zbog kojeg se Win dižu sporo a nemože se (bar ja nisam našao način) to sredit, možda sa novijim driverima..
* PCI utori gornja dva su preblizu PCI-E utoru tako da je upitno stavit neku PCI karticu koja se malo više grije
* redovito svaka P5B (deluxe) undervolta, nije to sad neki minus al kad ti fali volti da ti proc ide na 4GHz onda smeta

Plusevi
* Stabilnost
* Podrška (biosi itd)
* Kompatibilnost sa memama
* Hlađenje
* i ono što me jako veseli a to je što netreba čistit cmos preko jumpera ako se nekaj smrda, pogotovo kod OCanja
* odlična za OC (probao sam zasad samo na FSB 500)
* Bundle i dodaci koji dolaze uz nju

Eto to je viđenje sa moje strane ove asusice
Bas sad prelistavam novi broj vidi-a i tvoje videnje P5B ploce se podudara sa njihovim. Uzeli su:

za +: Izvrstan bios, dobre performanse, dobro hladenje, odlican bundle
za -: Cesto izdavanje bios-a upucuje na velik broj gresaka, cijena je ipak paprena.

Hm, zanimljivo da nisu komentirali onboard zvucnu. Bas su detaljni(yeah right)...: baad :
U biti tu me najvise brine ovaj 2. minus koji si naveo, vezan uz neki kontroler zbog kojeg se Win sporo dizu. Mozes precizirati, koliko sporo(otprilike u sec), jer mi je smijesno da imam neki bijesan procesor i maticnu od preko 1.500,00kn(to sve je jos u nabavci) i da mi kompu treba mac da se sustav digne.
Ajde vi koji posjedujete P5W DH ili koji ste ju imali u rukama prokomentirajte kakva je ta ploca u odnosu na navedene + i -. Ima li isto problema sa brzinom dizanja(sustava, naravno: roller i da li su svi ti utori jedako rasporedeni kao na p5b(pa postoje potencijalni problemi sa grijanjem), ako nisu da li je to bolje rijesenje od rasporeda na p5b(i navedite sve cega se jos sijetite, ne mora biti vezano samo uz navedene + i -, isto ako se jos necega sjetite za p5b nemojte se sramiti rec )
Problem zvucne jos nismo rijesili. ZED kaze da se radi o razlicitim karticama pa postoji mogucnost da p5w dh nema taj problem, sto ide u prilog postu od The Satare(samo sto onaj dio "malo vise suma" bode u oci pa je Smartguy-ov pouzdan izvor mozda zaista pouzdan, ali ja bi ipak iz 1. ruke). Iz ovog se stvarno ne moze nista zakljuciti, previse #(citaj kontradikcija, matematicari ce me odmah shvatiti) i zato ljudi javljajte se! Mislim da ima sasvim dovoljan broja forumasa koji imaju ove ploce i da bi se mogao napraviti dobar rezime koji bi onim neodlucnima mogao itekako olaksati kupnju(to je ujedno i jedna od zadaca ovog foruma, ako se ne varam : stoopid)
Lala je offline   Reply With Quote