View Single Post
Staro 29.11.2006., 18:54   #1
Zvijerko
Pečurka

Zvijerko's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Tele2 - jednostavno jeftino

S obzirom da mi je stvarno prekipjelo više poslovat s tako nesposobnom i netolerantnom tvrtkom, odlučio sam poslati mail.

Od sredine 10. mjeseca (kada je došao račun za 9. mjesec) ne prestaju problemi. Tijekom prvih 10 mjeseci pretplate (od početka do 9. mjeseca) sam bio izrazito zadovoljan i račun za oba broja koja su na moje ime sam imao račun cca 400kn. Ali onda je došao račun za 9. mjesec koji je bio 817 kn što je i više nego duplo veći od svih dosadašnjih što bi itko tko je ikad na pretplati bio duže od 3-4 mjeseca (a ja sam prije toga bio na pretplatama 4 godine) znao orptilike i prije dolaska računa. Tijekom 9. mjeseca nisam ništa više razgovarao nego bilo koji drugi mjesec, osim 3 razgovora koje sam imao i za koje sam bio spreman, u vrijednosti cca 120 kn. Na ispisu sam i jednim brzim pregledom uočio niz poziva koji su mi bili sumnjivi. Primjera radi, bilo je nekoliko poziva na isti broj koji su uspostavljeni u roku od jedne sekunde, a trajali su cca 5 minuta. Kad sam u službi za korisnike pitao o čemu se tu radi, rekli su mi da je sam stavio tu osobu na čekanje, i nazvao je ponovno. Hm, onda se dolazi do jednog zanimljivog pitanja, ako je to tako, kako onda 10 mjeseci nikad mi se to nije dogodilo i sad u jednom mjesecu mi se dogodilo 3 puta na jednom broju (koji koristim ja) i 4 puta na drugom broju koji koristi moja mama koja je 600 km udaljena od mene i ima sasvim drugačiji mobitel. Nakon toga sam išao isprobati može li se to na mom mobitelu i došao sam do zaključka da je to teoretski nemoguće jer je potrebno najmanje 4-5 sekundi za to. Kada je došao račun za 10, mjesec, bilo je zanimljivo vidjeti da više nisam nikoga stavljao na čekanje i ponovno ga zvao, ali u službi za korisnike još uvijek tvrde da je s njihovim sustavom sve ok i da se taj poziv kao takav dogodio. I jako je zanimljivo da je moja mama zvala Iran. Predbroj za Iran je 0098, pa mi je palo na pamet da se mogla zabuniti, ali razgovor je trajao 16 sekundi, a to je i više nego dovoljno vremena da itko shvati da nije dobio osobu na 098 koju je zvao. Nadalje, zanimljivo je da Tele2 naplaćuje pozive prema sekretarici koja je isključena čim sam aktivirao broj, a naplati mi to da sekretarica kaže da se ne može ostaviti poruka za taj pretinac govorne pošte. Pa je pitanje, što to oni naplate? Jesam li ja dobio onoga koga sam zvao (u bilo kojem obliku, ostavio poruku, ostvario poziv....).
Na sve to sam uložio žalbu. Kada je došao račun za 10. mjesec sam se opet neugodno iznenadio jer je račun bio skoro pa istovjetan prošlom po iznosu ako bi izostavili ona tri poziva koja su koštala cca 120 kn. Zanimljivo, s obzirom da sam od sredine 10. mjeseca (kada je došao račun za . mjesec) počeo štediti da se ne bi dogodio još jedan račun kao onaj iz 9. mjeseca. Na tom računu sam uvidio nekoliko razgovora iz 9. mjeseca (!?!?!) i cijelo čudo razgovora prema brojevima koje nikad nisam vidio.
Naravno, i na taj račun sam uložio prigovor. Iako je službi za korisnike rok 48 sati da kontaktiraju korisnika, ja sam ih 10-tak puta morao zvati i podsjećati na moj prigovor. Cijela ova trakavica traje od sredine 10. mjeseca (mjesec i pol dana) i tijekom tog vremena sam doživio nebrojno razgovora s vrlo tvrdoglavim i nekulturnim agentima u službi za korisnike (istina, bilo ih je i jako kulturnih i susretljivih, nažalost jako je malo takvih bilo), te mnogo puta su mi jednostavno prekinili poziv.
Baš kad sam mislio da gore ne može biti, sasvim slučajno su mi danas isključili jedan od dva broja (čak i prema službi za korisnike). Na moj upit zašto mi je isključen broj i u čemu je problem dvoje agenata mi je nakon uvjeravanja da sam prešao limit prekinulo vezu, dok je jedna cura bila dovoljno kulturna i to stvarno i provjerila i trenutno čekam da vide zašto mi je isključen jedan broj (sasvim slučajno, onaj broj s kojeg sam ih i zvao kad sam stavljao prigovore na račun).
S obzirom da mi je već preko glave raspravljat se s njima oko računa, podnio sam zahtjev za prebacivanje broja na VIP (za jedan broj, a drugi ima ugovornu obaezu). Iz službe za korisnike su mi rekli (tele2) da će zahtjev biti odbijen zbog neplaćenih računa, na što sam im lijepo rekao da imam još jedan broj i da to što prebacim ovaj jedan broj neće značiti sigurno da se ja perem od prijašnjih računa i da ću se izvući od plaćanja, već da oni naravno imaju pravo mene pravno goniti (što u biti jedva čekam). I sad sam se našao u bezizlaznoj situaciji. Ne mogu prekinit pretplatnički odnos s nekim kome nimalo ne vjerujem i nemam ama baš nikakve želje ostati njihov korisnik, a nisam ugovorno vezan, a ne želim im platiti račune koje nisam napravio.

S obzirom da sam čuo kod mnogih ljudi da imaju problema s Tele2 mrežom, a ne nailaze na susretljive agente, već baš suprotno, sam ovo napisao ovdje da upozorimo ljude u šta se upuštaju kad vide lijepe slogane tipa "Jednostavno jeftino" i sličnih, a pri tom da se nadležni u Tele2 malo probude i napokon krenu raditi nešto na problemima koje njihovi koristnici u zadnje vrijeme učestalo imaju.

Isto tako možete OVDJE i OVDJE vidjeti i ostale komentare drugih koji imaju problema.
Gainward Phantom GTX760
250 GB Samsung Evo Basic SSD
XFX XTR 650W
Silencio 650
Zvijerko je offline   Reply With Quote