Cisto me zanimia drugo misljenje situacije koja mi se desila danas..
Komp sam ostavio upaljen prek noci..no ujutro me doceko ugasen. Brat se dosao zalit u moju sobu da je osto bez interneta i ustanovili smo da mi je iskocio osigurac od cijele sobe... kako je brat tada vratio (automatski) osigurac tako se cuo BOOM iz napajanja.... on u hodniku to nije registriro pa ga je OPET digo i OPET se cuo boom iz napajanja.... BOOM bi bilo nesto poput slabe petarde.. enivej, tada sam isteko napajanje iz struje i osigurac smo mogli vratiti na mjesto.. dakle neki kratki spoj u napajanju.
Napajanje je smrdilo, ocito pregorilo itd.
Isteko sam sve iz napajanja..u smislu ploca, VGA, HDD itd... i ponovo ga usteko u struju da vidim da li je kratak spoj bas u njemu i naravno opet je nesto nutra grunulo (tu ispadam glup

)...u ovom trenutku nije mi jasno kak nesto moze grunut 3-4 puta.. kad jednom grune, kratak spoj bi se trebao rastaliti od ogromne struje.. no nije ni bitno sada.. napajanje ide na servis sutra, pod garancijom je..nadam se da ce mi ju priznat uz kratko objasnjenje kvara "ne radi..i ja se ne kuzim u to"...
e SAD me zanima ostatak kompa.. hard, grafu i rame sam provjerio kod frenda sve radi.. kod sebe sam ustekao drugo napajanje i upalio komp..
BIOS se bootao, vidio sam POST screen, registrirao mi je proc, njegovo ime i frekvenciju na koju je clockan.. odma nakon toga i RAM, njegovu frekvu i dual channel dakle sve kak spada... i u tom trenutku bootanje stane.. dakle stane tu kod detekcije IDE kanala.. i jednostavno nejde dalje..
moja osobna prognoza je da je i ploca otisla.. desilo mi se vec 3 puta da ode napajanje i potegne plocu pa mi je normalno za ocekivat.. no ploca nema garanciju, proc ima, pa me zanima sto mislite.. konkretno da li je i proc mozda skuren. _Nadam se da nije a i mislim da nije jer ga je BIOS uspjesno detektirao.. btw, resetiro sam BIOS manualno sa jumperom no niti to nije pomoglo kod bootanja.
Tak da kupujem novu plocu.. cak sam nasao istu plocu na prodaju za 250kn ako se ne varam na lokalnoj trznici i cekam da mi se covjek javi.. mislim da je i ta polovna ASUSica bolja od nove neke ASROCK ploce koje se jedva mogu naci po ducanima... proklet da bio Socket A

vezan sam sada na socket A jer neam love za novi socket -> novi proc -> a i nova graficka jer gore vise ne ce iti AGPa...
misljenja molim i hvala unaprijed...