Tema: strajk
View Single Post
Staro 23.11.2006., 17:37   #37
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
kad smo već kod toga.... znate ono kaj je bilo prie koi tjedan po svim novinama vjestima u 1. tehničkoj školi tesli pokušali objesiti kolegu.... e to bilo u mom razredu
Stvarno pohvalno...idijoti...

@ grunf
Pvim postom ne podržavaš štrajk, a sada govoriš da im treba povećati?
No dobro. Dotakao si se HEP-a i njihovih plaća. Prijatelj (2.godina fax-a) radio tamo preko student servisa za 35kn po satu. Ne nije dobio posao preko veze. Jednostavno se prvi javio na to. Imam i par obiteljskih prijatelja koji rade u HEP-u i nitko se ne buni. Dobre plaće, dobro radno vrijeme, posla - tako tako, ovisi kako se kome da raditi.

Zašto 20%? Em su ima plaće i onako male, a ako se dobro sjećam, nisu im povisivali plaće dugo. Dok evo, sada u novinama, državnim službenicima dižu plaće (kao i svake godine čini mi se). Ne velim ja da njima ne treba, ali ih dajem samo kao usporedbu. Ispričavam se ako je koji podatak ovdje netočan, umoran sam podosta.

Zamisli ti, ja sam imao dobre profesore tokom školovanja (osnovna i srednja škola), koji su stvarno htjeli prenjeti znanje. Razrednicu je u osnovnoj lupio kamion (on je imala oko 60 godina), zapisala je tablice i otišla na posao i nama predavala sat vremena nakon toga matematiku. U srednjoj, profesorica iz povijesti imala je moždani udar te joj je na satu čak i iz nosa krvarilo. Ispredavala je što je trebala i nismo bili zakinuti. Ta ista profesorica je nakon svakog ispita imala za pročitati oko 4x cca. 30 eseja (kontrolni ispiti samo kod maturanata, ostale neću niti spominjati) na minimalno 3 stranice. Većina slučajeva je to bilo oko 4-5 stranica, jer si za 3 dobil pošteno zarađenu dvojku

Pa ti sada kaži da oni nemaju volje za raditi? I još konstanta vrijeđanja i ponižavanja koja moraju prolaziti u većini škola!? Za te novce? Jok...