20.10.2006., 10:15
|
|
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Autor Nikky
Tu proceduru sam radio nekoliko puta i to "štima". Jedino katkad ta procedura ne uspije kad xp zaključi da su promjene "prevelike" i fino rečeno odbije suradnju. Dakako idealno bi bilo kada "posudiš" instalaciju na istom hardware - u (ista makinja, u tvom slučaju isti laptop), onda procedura sigurno radi.
|
To ti govorim. Veliš mu neka odradi instalaciju na desktop računalu i da onda to uvali u notebook. Šanse da će to raditi su jednake onima da mi Jessica Alba dođe na vrata i veli "***i me dok ne dehidriram". Jer pazi, nije da nisam ***ač bez premca, ali Windowsi prilikom instalacije poslože unikatni HAL za komunikaciju s hardwareom računala na koje se instaliraju, tako da ti ovo neće raditi. A ni meni Jessica neće doć na vrata. Uglavnom, ono što mu može pomoći jest recovery opcija koju Sony Vaio laptopi imaju na skrivenoj particiji diska. Mislim, imao je ovaj Vaio kojeg sam skršio pa pretpostavljam da imaju i ostali.
Kaj se tiče podvaljivanja instalacije Windowsa u drugo računalo - to će prolaziti samo ako je hardware tih računala gotovo identičan. Naravno, stvari poput Chipseta im moraju biti iste inače ništa od toga. Primjer: meni dobavljač isporučuje računala na kojima se nalazi image s postavkama i stvarima koje mi trebaju. Onog trenutka kada proizvođač promjeni tip matične ploče ili dobavljač nema istih na lageru i mora korisiti neku drugu, a različitog chipseta, meni fino pošalju jednu konfiguraciju s tom novom pločom, a ja onda instaliram sve što mi treba, podesim, sysprepam i vratim im nazad. Lijepiti image za mašine A na mašine B je prilično beskorisno.
Evo par linkića budući da danas surfam po Technetu i pijuckam kavicu: link 1, link 2, link 3.
|
|
|