Neka MiniATX matična sa integriranom grafom, najsporiji (najhladniji) proc koji možeš nabaviti. 512 rama (giga ako imaš novaca), DVB-T kartica (ima na PCE review dobre, nemogu se sjetiti točno modela), HDD neki samsung, tih i hladan...
Zvučna kartica, ako ti stane, da imaš sve za spojit, ali po meni nije nužno, ako se na matičnoj ima neki HD audio...
Napajanje, Fortron 350W 12cm SS, ne znam kakve su nove serije, pitaj Sky-a, ali ovi stari slove za najtiša napajanja kod nas.
Hlađenje - staviti na procesor čim veći hladnjak, i neki tihi vent (Sharkooni su nečujni), softwareski se naštima da se vent pali samo po potrebi.
Optika - neka DVD-RW/RAM pržilica, preporuka za LG, tiho rade, prže na sve živo... RAM je isto lijepa stvar za skladištenje ili presnimavanje.
Periferija - bežična tipkovnica i miš + daljinac... daljinac dobiješ sa dvb-t karticom, a tipkovnica i mouse se nađu za male novce...
šta se tiče sviranja sa HDD-a, mislim da to neće ići.
iako, na kraju krajeva. Komp se stavi u S3 standby, i upali se prije nego neka linija ili dvd player...