Ovako, imam problem sa snimanjem u MediaPortalu koji nikako da rijesim. Svako toliko slika trzne na trenutak. Pokusao sam promjeniti drivere, WinXP patcheve, razne SVN-ove, drugi PCI slot (pazio da nije sharean), provjerio PCI latency, iskljucio antivirus, snimao na vanjski disk...nista ne pomaze! Nekad cesto, nekad rijetko, ali do tih trzanja dolazi. Imam Hauppauge Nova-T karticu i obicnu kucnu antenu spojenu na nju, usmjerenu prema HRT domu. Signal sam provjeravao s ProgDVB-om i on pokazuje 100%/100%. Doduse, primjecujem da do pojacanog trzanja dolazi ako je u blizini mobitel koji u tom trenutku nesto odasilje/prima, ali trzanja se pojavljuju i kada mobiteli nisu aktivni. Postoji li mogucnost da bi se problem rijesio koristenjem vanjske antene?
Znate li sto bi mogao biti uzrok tome?! Na kompu nista ne radim prilikom snimanja.
Da se vratim na problem iz subjecta...
Evo, odvrtio sam dosta kodiranja i dosao do nekih zakljucaka. Otkrio sam da je problem potpuno eliminiran ako umjesto AutoGK-a koristim VirtualDubMod za >>single pass<< konverziju u Xvid. Jos nisam provjerio da li bi VirtualDubMod dao dobar rezultat i sa two-pass (koji AutoKG uvijek radi).
Znaci, procedura za uspjesnu kompresiju je sljedeca:
1. Pomocu VideoReDo konvertirati originalni .dvr-ms u .mpg, BEZ ogranicavanja velicine GOP-a (ako ogranicim na 15, cesto se pojavljuju artefakti na slici ili se prikazuje neki random video s predhodne pozicije u file-u. cini mi se da je to upravo ono sto i tebe muci LAcy)
2. ProjectX i demuxanje u .m2v i .mp2
3. .m2v kompresiratu u Xvid singlepass pomocu VirtualDubMod
4. .mp2 kompresirati u VBR mp3 pomocu LAME-a
5. spojiti audio i video rezultate pomocu VirtualDubMod-a
2 Perki: DVRMSToolbox mi daje nesto losiji rezultat od VideoReDo. Tamo gdje VideoReDo uspije ispraviti gresku i sacuvati video, DVRMSToolbox jednostavno odreze te dijelove, pa je krajnji rezultat uvijek nesto kraci. Doduse, nisam probao ovu najnoviju verziju.
2 flood: Posto sam problem locirao u koraku kada bih trebao napraviti kompresiju iz demuxanog video file u xvid, cini mi se da bi mogao nastaviti koristiti dosadasnje alate. Mislis li da bi ova procedura koju si naveo mogla poboljsati sto?
Hvala svima na dosadasnjoj pomoci. Nadam se da ce netko znati kako rijesiti ovo s AutoGK i snimanjem u MP.
Ako cu na kraju biti primoran zaboraviti na AutoGK i koristiti VirtualDubMod ili sl., da li da se ravnam po ovim postavkama
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11073 ili netko zna za bolji guide?