View Single Post
Staro 11.06.2006., 23:24   #39
drago7
Guest

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor p3tar
Sorry na OT, no imam pitanje ,pa da ne otvaram novi thread,tu ću ga ubaciti. Pitao bi vlasnike 193P+ i 970P monitora dali imaju problema sa magictune programom? Monitor je odličan, no nikako da ga dokraja podesim jer mi krepa MagicTune 3.6 + nekužim onu kalibraciju boja u njemu.Dali ima neki dobar program za LCD (boje,kontrast) ili tak neš.Fala

EDIT: da kad nabrzinu uspijem podesiti boje dok mi se nesruši MagicTune,dobijem odlične bolje,ali imam osjećaj da malo zeznem bijelu..hmm ili je to što nisam spavao...vec dost
-ovako kolega
-imam magic tune 3.6 koji sam dobio sa 970P monitorom i ništa se ne ruši
-boje je najbolje ostavit po defaultu, jer su tada sve tri osnovne boje jednakog intenziteta,
-što se tiče same opcije Color tone, to su samo predefinirane postavke koje u sebi sadrže kombinacije razlicitih vrijednosti intenziteta tri osnovne boje
-te kombinacije ujedno su i parametri topline boja u rasponu od 9600 Kelvina po defaultu, do 6500 Kelvina kao krajnje najhladnije boje
-kod opcije Color Control moguće je intenzitet svake od tri osnovne boje podesiti po vlastitom izboru
-tada više neće vrijediti vrijednosti iz predefiniranih postavki iz opcije Color tone, već iz opcije Color Control koje ste sami podesili, ali ponovnim odabirom jedne od postavki iz opcije Color tone, opet vracate neku od predefiniranih postavki
-medjutim, važnije od boja jest postaviti dobar kontrast i svjetlinu
-u mom slučaju kontrast je na 50 a svjetlina na 30
-što se tiće podesavanja boja izvan magic tune, svaki driveri od atija i nvidije imaju te opcije
drago7 je offline   Reply With Quote