View Single Post
Staro 08.12.2025., 11:43   #5200
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
mema je cors vengeance 6000 cl30. afaik to je hynix.

će vidimo jel sreca il se bu srusil lol.

sto se tice 95W. probao sam ja i na vise, ali ista stvar. ako sam ja dobro skuzil iz HWinfo-a on neide preko nekakvih 80W stagod ja namjestio u biosu, zato sam i pustio na 95w na kraju.
znaci cpu package power i CPU PPT u HWinfo mi ne prelaze 80w, sa cime god da opteretim .

max cpu freq koju sam vidio, ali to je rjetko i samo pod nekim opterecenjima/testovima, je 5050mhz sto je in-line sa CPU spec AFAIK i jedini nacin za to dignut je base clock zar ne ?

DRAM high voltage mode nemam najmeru dirat, samo sam trebao potvrdu. vremena su takva da treba cuvat RAM ko oko u glave .

power down pustam kak je, auto po defaultu. ono sto jesam naletio tokom istrazivanja je ovo:
"Enable “PowerDownEnable” which is necessary to avoid bsods with EXPO for the time being", al to je bilo davno valjda...
ja niti jedan bsod do sad nisam imao.

samo non-boot kad sam RAM roknuo sa cl30 na cl28 + sljedece 2 postavke na 36 sto je za jaci model corsa. nije boot-alo, clear cmos i probao samo prvu latenciju na 28, ostalo pustio na default (auto) i bootalo je, al sam kasnije vratio jer mi se nije dalo zezat vise.

sekundarne latencije su AFAIK zategnute koristeci "High efficiency mode enabled" koji mi je na "tightest".

ryzen master koristiti il ne? nisam ga nikad koristio do sad i vidim da mnogi po netu kazu da je shitex/nepotreban? inace preferiram sve u BIOS-u.

slike postavki BIOS-a. pliz comment ak nesto "krivo" primjetite:

---

HWinfo pod cynebench (full test):

HWinfo pod OCCT (linpack) 2min:

HWinfo cybepunk bench:

@yoman, svakako pratim i idle.
WHEA pratim, u RTSS-u ih imam navedene .
u mene je b650 tomahawk. za sad zadovoljan jako. nikakvih problema jos, a cpu (r7 7800x 3d) i gpu (9070 xt) vec UV poprilicno

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 08.12.2025. u 11:52.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote