View Single Post
Staro 20.10.2025., 10:11   #385
Exy
Premium
Moj komp

Exy's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Dot com bubble je dobar primjer, no iz toga ne proizlazi da Internet nije korisna stvar, očito. Isto je i sa LLM, to što LLM ima korisne primjene ne znači da nismo u bubble-u.
Open AI godišnje gubi 8 milijarda dolara a obvezao se u slijedećih par uložiti 1500 milijarda
Problem je što unatoč megalomanskim obećanjima, LLM nije zasad ništa značajno transformirao, za generaciju koda je i napravljen pa odlično da kolega Ivo postaje produktivniji. No kako sam shvatio, nije da je petero ljudi dobilo otkaz, nego Ivo obavlja više u jedinici vremena. Tko će uživati u plodovima rasta produktivnosti je drugi par rukava
LLM svakako ima primjene, ali isto kao dot com era, to ne znači da pets.com vrijedi 3 milijarde dolara . Mislim jedan Intel nikada nije dostigao vrijednost dionice iz 2000. unatoč svoj toj inflaciji, u crashu je izgubio 85% vrijednosti.
Po meni je riječ o bubble-u jer je počeo masivni circle-jerk gdje se novac prelijeva iz šupljeg u prazno a to je obično faza pred bubble burst, plus što je osnovna postavka isto tako šuplja, LLM je alat za brzo pogađanje na temelju postojećih podataka, svu tu "inteligenciju" je netko već ubacio unutra, ono što LLM radi je da je sortira uz visok trošak energije
Da je LLM ono što sam altman i sl. pričaju da je, onda bi povjerovao da nismo u bubbleu. Pošto lažu čim zinu...
Exy je offline   Reply With Quote