Citiraj:
Autor xlr
Ne znam za GMVA3 model...
Mislim da smo nesto i pricali o njima, ugl nije mi se promjenilo misljenje o GMV3. Klima je ok, ali mislim da ima boljeg izbora. Nema opciju susenja nakon gasenja, moras rucno upaliti fan mode i staviti timer recimo pola sata.
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3808631
Nakon sto sam vidio i koristio neke Midee tipa ova sa linka, a cijenom valjda iste kao GMV3, ne vidim razloga za uzeti GMV3 koji je u principu prepakirana Midea.
https://ehome.hr/proizvod/midea-klim...2hfnx-o-35-kw/
Ima sve kao i GMV3 uz jos i motorizirano zakretanje smjera puhanja lijevo-desno, mogucnost skretanja puhanja prema plafonu tako da uopce ne puse u glave (mjereno do kraja sobe od ~5m udaljenosti od klime), breezeless mod koji je imho cak i nepotreban pored ucinkovitog skretanja puhanja prema plafonu. Ima 2 krilca u mehanizmu (breezeless maska + jedno manje krilce unutra), kad se poklope pod nekim kutem onda nema puhanja u glavu. Bas sam ostao jako iznenadjen kako je dobra ta Midea.
Ne znam kakav je Midei defrost zimi, kako grije. Koristio sam je 10ak dana za hladjenje. Takodjer pitaj boga kakva je za odrzavanje iznutra, kako lako se rasklapa itd. GMV3 je nepotrebno zakompliciran naspram GMV2, a maska skriva trecinu isparivaca pa da bi na svoju ruku poprskao recimo sprej po isparivacu morat ces zasukati rukave i malo sarafati. Kad sam gledao dva montazera kako ih rastavljaju da dodju do turbine, tocno sam vidio kako je tu klimu dizajnirao covjek koji nikad nije dotaknuo svojih ruku djelo 
|
Po izgledu vanjske GMV(A)3, to kao da je ista samo ova s A je za multisplit...
Što je konkretno zakomplicirano?
Meni su dosta nahvalili taj hyundai i baš da se lagano čisti u smislu da se komplet sve skine i stavi na stol. Doduše, u usporedbi s Toshibom se sve lako čisti, a to mi je vrlo bitna stavka

Budući da mi je to za stan koji će ići u najam ili za apartman, odustao sam od mitusbishija

Za grijanje hyundai ima dodatni grijač na vanjskoj, ali ne znam koliko to koristi u našoj toploj klimi. Za 20g koliko pratim leda na vanjskoj nisam vidio. Možda u unutrašnjosti se to može zalediti.
Citiraj:
Autor domy_os
Da, taj coil cleaner koristim samo za vanjsku, unutra više neće ići jer smrdi još jače od tog Venturea. Venture sad nisam htio prskati po unutarnjim isparivačima jer su čisti, oprao sam samo filtere na AP20 i blower na AP35 kojeg sam sad prvi puta očistio nakon 3 godine jer se AP35 dosta teže rastavlja od AP20.
Ne izgleda tako strašno, ali nisam ga uspio očistiti ni nakon dvije ture špricanja Venturea i ispiranja na dvorištu pod visokim pritiskom. Problem je što plijesan ili što je već vidim tek kad se voda osuši, ali nije puno ostalo, sljedeći puta ću morati dulje namakati. Ta AP35 se koristi skoro 24/7 i za hlađenje i za grijanje, u dnevnoj je s kuhinjom i kaminom na drva.
|
Ne znam što ti se to nalovilo gore, izgleda kao neke mucice...
Kod mene toshiba koja dugo nije čišćena je uz pomoć zep venture sve otišlo dolje, a nisam niti skidao turbinu. Klima na zidu, ona plastična cerada ispod, prva ruka zepa, pričekao da se pjena slegne i iscijedi, nakon toga ispiranje vodom ručnom špricalicom s pumpicom pa ponovio još jednom. Sve čisto nakon toga, a stvarno je bila zakorena.
Zep coil cleaner nije ništa posebno, čistio sam jednu vanjsku s time i onako, ničime ne odskače, čak sam i malo razočaran učinkom.
zepynamic je sranje, ko dezodorans, ne izlufta se dugo, s tim sam se zeznuo na autu, umirali smo narednih tjedan dana unutra