View Single Post
Staro 28.08.2025., 21:30   #7
Neo-ST
Premium
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Znam da nije ista alternativa, a jel ti File History igra za potencijalni use case?
Svi Windows alati nemaju mogućnost potpunog backupa cijelog drive-a.
Znači sutra se probudiš, upališ komp i Winsi su toliko zbrejkani da ne možeš više ući ni u Safe mode niti ih repairati, ili si jednostavno nešto čačkao po sistemu i napravio toliko promjena da ih više ne znaš ili ne možeš popraviti - za takve situacije ti onda treba alat poput Linuxovog Timeshifta.

U mom slučaju sam se opredijelio za Macrium Relfect X jer sam s njim već prije imao iskustva (sa free verzijom) i znam da restore 100% funkcionira.
Radi isto kao i Rescuezilla i slični alati (vjerojatno i Acronis isto radi).

Fora je šta imaš već nekoliko profila za silent, pozadinski backup koje možeš dodatno podešavati.

Meni konkretno radi 6 full backupa na mjesečnoj bazi, 6 differentiala na tjednoj i 14 incrementala na dnevnoj u 15:00 (ima opciju ako komp tada nije upaljen, da pokrene backup čim se upali).

Mjesečnu radi nedjeljama, tjednu subotama i dnevnu od pon-pet, na odvojeni disk.

Klikneš na Rescue botun i napravi ti ili bootabilni USB stick ili .iso fajl (to sam ja odabrao i stavio ga na Ventoy stick) i to je to...
Neo-ST je offline   Reply With Quote