Početkom ove godine na temi sa susjednog podforuma javio se forumaš zulije sa svojim iskustvom spajanja vlastite opreme:
https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=319760
Kaže dobio Technicolor kombo router i htio ga zamijeniti vlastitom opremom: TP-linkov G7 ONT i Asusov router.
Kako mi iz njegovih postova nije bilo najjasnije je li ga HT prvo skinuo s RDK platforme tako da su mu donijeli ONT + router ili je uspio sam spojiti, poslao sam mu privatnu poruku pa evo doslovan citat što mi je odgovorio:
"Bok!
Tražio sam inicijalno da donesu svoj ONT jer imam novi, svoj ruter. Onda, znajući kak su spori, nakon jednog poziva u kojem mi veli "bit ćete obavješteni o svemu" ...dakle ne dajući mi nikakav okviran rok, naručio sam s Amazona novi ONT i poštelao po uputama ovdje uz izuzetak tog Transparent mode-a koji sam primjetio da je potrebno namjestiti. Dakle, oni ništa nisu napravili, ja sam umjesto Tehnicolora sve svoje stavio i radilo je."
Iz ovoga možda ni dalje nije 100% jasno odradi li HT micanje s RDK softverski nekim klikom sa svoje strane ili se može spojiti svoja oprema kako je gore navedeno bez posebnog ograničenja, možda je HT nešto promijenio u međuvremenu budući da ne rade probleme oko spajanja vlastite opreme.
U svakom slučaju ako je netko nedavno spajao svoju opremu bit će zanimljivo čuti iskustvo, prema ovome ispada da nema ograničenja ni komplikacija, ne treba ni onaj PLOAM password već neko vrijeme.
@Nikky, Karlo - imate li neku konkretniju informaciju oko tog famoznog RDK da ne bi sve bilo na rekla-kazala i igri pokvarenog telefona?