View Single Post
Staro 12.08.2025., 21:04   #1982
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Prije dvije godine, mozda manje, stavih poveznicu, gdje su dva HR prometna, stavljali na vagu forsiranje kacige bicikl/romobil za starije od 16 ili 18, naspram rasterecivanja auto prometa, te naveli aspekte losih strana nosenja.

Bas sam naletio na odlican Guardianov video, gdje ljudi iz struke, iz prve ruke iznose vidjenje., na relaciji kaciga ili neaktivnosti, statistika nesreca, te (pojedini) lazni aspekti sigurnosti, zbog kojih (neki) dobivaju iluziju da su hrabriji u voznji. A zanimljiv je i psiholoski efekt kojeg (neki) vozaci automobila imaju prema vozacima s kacigama:

Vremenski marker na sekundu:

Rizici nosenja kacige za neke - Dr Harry Rutter (The Guardian)

TEDxCopenhagen - Mikael Colville-Andersen - Why We Shouldn't Bike with a Helmet (2011)

No, prava stvar koju sam najvise zelio komentirati, vijest iz Bjelovara, koja mi se zakucala u pamcenju:

Dječak (13) pao s e-romobila kod Bjelovara. Imao 2 promila u krvi (15.07.2025)

Po komentaru poznatih, vele da je u lokalnim vijestima receno, da je imao 2.7 promila. Vijest se prenosila, kaciga, nesreca, a niti jedan mediji nije otvorio jedno od temeljnih novinarskih pitanja - Zasto?

Primarno pitanje je trebalo biti ispred sve ostaloga , kako je klinac od 13 godina mogao imati toliko alkohola u krvi?

....

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 13.08.2025. u 03:50. Razlog: addendum
Visage je offline   Reply With Quote