Citiraj:
Autor Colop
Moraju imati licencu od MUP-a, neka to dostave.
Občno kada se osniva firma uzmeš sve od igle do lokomotive kao djelatnost.
|
Ovo za MUP nisam znao, hvala idem provjeriti.
Citiraj:
4. kako ide dalje s održavanje opreme (snimač, kamere, instalacija), da li to mora ići u ugovor i da li je uvjet za priznavanje na eventualnom sudskom procesu?
Ja imam ugovor o održavanju sa svojim providerom, jednom godišnje se kontrolira i mijenja po potrebi baterije i ostalo, ali mi je sustav puno kompliciraniji od običnog video nadzora.
Održavanje ne vjerujem da je uvjet za priznavanje na sudskom procesu.
|
Ostaje na stanarima da se dogovore gdje će biti snimač i tko će to servisirati. Ako ništa drugo, krepati će HDD nakon x godina

Nema baterija, poe instalacija je zamišljena.
Citiraj:
Videonadzor ima smisla ako ćete staviti kameru na svaki kat (a vjerojatno nećete).
U protivnom neka kupa jeftini alarm od 150 eura, i zaključavaju vrata.
|
Pa napisao sam - trebale bi ići kamere na svaki kat na stepenište

Ono što mi je osobno problem je da su me prcali stanari da su mi radnici malo ogrebali zid kad su kod renovacije iznosili stari namještaj.
A sad bi oni bušenje zidova i kanalice po stepeništu i to odjednom nije problem
Citiraj:
Autor coconut
|
Meni osobno nije uopće interesantno, ali prestavnik se zainatio, a ne kuži ništa.
Osim toga ulaz u zgradu će možda snimati i javni prostor, a to nisam siguran da se smije samo tako.
Stanari očekuju čuda od videonadzora, a paralelno ne zatvore ulazna vrata u zgradu. Zgrada ima ključ na ogradi dvorišta (ostavljeno šifrom otvoreno), nakon toga ključ od ulazni vrata (također otvoreno bilo) i se se čude kako je netko ušetao usred dana i pokušao provaliti 2 vrta na prvom katu...
Malo discipline im ne bi škodilo, ali nadglasati će me vjerojatno pa nek montiraju kamere
Citiraj:
Autor Mommistake
Zašto jednostavno ne pitati predstavnika stanara da popriča s upraviteljem zgrade da oni to riješe s pravne strane i prikupljaju potpise.
Za sve što smo mi u zgradi radili išlo je tim putem.
|
Predstavnik nam je svim poslao PDF ponudu na whatsapp, to je sve dosad što se dogodilo

Kladim se da nije kontaktirao upravitelja.