View Single Post
Staro 08.07.2025., 14:23   #4706
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Danas mi stigla nova preklopna pila jer je često koristim, a Black&Decker što imam mi je pokazao par mana: nema soft start, iako sam ga instalirao nedavno i čak radi ok, linija rezanja je malo tamna pa je teže uočljiva, nema kočnicu pa kad se reže nešto često koristeći blok na kraju za odstojanje sporo ide.

Anyway, uzeo Metabo KGS 254M i moram reći da sam oduševljen.
Ima neke stvari koje stvarno olakšavaju korištenje:
- led lampa je jako snažna pa super osvjetljava materijal usput i radi dobro vidljivu sjenu.
- držač za materijal je super, ima quick release za prilagodbu i na mjestu u kojem se spaja na pilu nema nepotrebnih vijaka nego je friction fit. Također ima mogućnost horizontalne montaže.
- Kabel za struju izlazi iz vodilice na kraj, nije nešto nevjerojatno ali manja šansa zaplitanja
- Ručka za rad ima sigurnosni prekidač s obe strane pa se lakše koristi s obe ruke
- Kočnica zaustavlja list pile za nekoliko sekundi
- Promjena lista pile je jednostavnija jer je potrebno otpustiti samo jedan imbus vijak
- Bočni podupirači su super, široki i dobro podržavaju materijal
- Ogradica je lijepo visoka i ima oznake za mjeru
- Bonus bodovi što se lijepo slaže s bojom Parkside nosača

Sad ako bi tko uzeo Black & Decker BES 710QS dam povoljno

Također, nedavno sam u Kauflanda uzeo Parkside 20v miniwash
Moram priznati da je skroz dobar, naravno nema ni blizu snage kao 220v modeli ali može očistiti pločice vani recimo bez straha da će počupati fuge. Mislim da je čak kompatibilan s turbo mlaznicama za jači model pa ću probati.

Poprilično je praktično za neke stvari jer ti je dovoljna kanta vode i može se prati svugdje. S obzirom na cijenu od 55e u koju je uključen punjač i 2ah baterija nije loš deal.

Zadnje izmijenjeno od: Mar. 08.07.2025. u 14:44.
Mar je offline   Reply With Quote