Tema: Automobili
View Single Post
Staro 31.05.2025., 10:05   #81111
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Par korisnih informacija za vlasnike hibrida ili one koji planiraju kupnju...ovo je vezano uz Toyotu ali ne vjerujem da je kod drugih proizvođača znatno drugačije:

Ima dobrih stavki ali ima i malo preuveličavanja.
Recimo to kočenje, da, zakopa se na kraju. Nije sad nešto super neugodno ali ako si kao ja u istom danu više puta prelazio iz TC automatike u Priusa to kužiš, no s vremenom posve otupiš na to. Ili sam pak, ako bi baš htio onu nježnu tranziciju, prebacio u Neutral par metara prije potpunog zaustavljanja.

Zvukove malo preuveličava.

EV mod sam po sebi je neupotrebljiv osim za creepanje u garaži i to je točno.

Njihanje auta u Neutralu? Pa za početak kad ga pališ to nećeš skužit jer moraš držat kočnicu. A mislim da nitko normalan ne drži auto parkiran u Neutralu.

EVAP, da, i kako je rekao ono je fakat ekstrem i to samo ako ne zatvoriš poklopac potpuno pa ne moraš ponovno pritiskat tipku za otvaranje poklopca.
Veći je i puno puno češći problem prepunjavanje odnosno naše ''puni ga do čepa'' punjenje gdje će ti bacit check engine lampicu zbog EVAP errora. Obavezno stat na prvi klik.

Hlađenje baterije, definitivno. Imali smo gro slučajeva, većinom ljeti gdje bi se ekipa žalila tj prijavljivala da im je auto izbacio Hybrid system cooling error na ekranu. Jednostavno otvoriš poklopac, pokupiš mucice sa filtera i ideš dalje. Greška se sama poništi nakon minutu dvije kad sustav primjeti dovoljan airflow. Ili jednostavno to radiš samostalno jednom mjesečno kao preventivu.

I da tek tamo od 2017 su imali filter, prije je bio samo grill i vent

E da, i ono Ready je isto dobar info za ekipu jer nam je ekipa za čišćenje nebrojeno puta ispraznila akumulator jer bi ga držali u acc modu i pustili muziku dok čiste. Dok ne piše ready auto nije ''upaljen'' i neće startat motor. Odnosno ako samo stisneš start/stop bez pritiskanja kočnice, auto ide u acc mod.

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB