Citiraj:
Autor xtreme96
Kupio danas Kingston HyperX Fury Beast 2x16GB 3200Mhz i dobivam iste probleme...skroz je random. Nekad boota sa oba sticka, nekad nece ni sa jednim, pa nekad proradi s jednim i boota u windows i sve radi normalno pa ugasis komp i onda opet ne daje sliku...5 puta reset pa se probudi i kaze boot failure detected load optimized defaults...
Koju god kombinaciju slotova probam isto je, nebitno jel 1 stick ili 2. Sve testiram bez XMP i nabrijavanja...2400mhz basic mode
Pregledao sam CPU socket sa povecalom i djeluje ok, ocistio donju stranu proca za svaki slucaj...
Nasao sam slucajno kasnije za sicu jedan drugi komp sa ddr4 i5 6gen i kupio. Ubacio problematicni Ballistix ram u taj komp i najnormalnije radi, probao i Kingston isto radi.
Dakle definitivno me ploca yebe na ovom i9. Budem probao prebacit zracni cooler sa i5 na i9, mada ne znam ni jel pase.
Sada pisem sa i9 kompa i pitanje je hoce li bootati opet...samo da ga dobijem da radi stabilno bar 1 slot za ram kupit cu 32gb keks i dovidjenja...nevjerojatno nesto...
|
Memorijski kontroler ti je na procesoru, ne na ploči.
Probaj s jednom pločicom vrtit testove. Izvrti obje pločice posebno u jednom slotu. Onda izvrti testove na jednu od pločica u drugom slotu. Ako ti radi, onda nije ni pločla ni ram nego procesor.
Onda malo guglaj i gledaj koje napone dignut za povećat stabilnost memorije.