Citiraj:
Autor stef
Kad se pojavi dostojna zamjena, imat ćemo nešto drugo. Klasični init je napušten davno, opravdano ili neopravdano. Većina distri se prvo migrirala na upstart tijekom 2010.
Zapravo, da li pričamo onda o upstart vs systemd?
|
Malo automatizacije je dobro ali systemd pokušava biti katica za sve i gura prste u sve kaj i sa sigurnosnog aspekta nije baš najbolje.
Nego...ekipa kaj od modernih alata koristite za monitoring kanti/servera? Nagios/Icinga iako moćni su najčešće više posla nego vrijede. Gledao sam Zabbix, Prometheus+Grafana od modernijih riješenja, nekad davno sam se igrao sa checkmk i monit riješenjima i malo se igrao s njima ali dosad mi se fakat najjednostavniji za postavit i administrirat (a da pokazuje što se od njega traži) pokazao PRTG. Malo me kopka kaj ne postoji Linux verzija ali nećemo cjepidlačit. Koristim trenutno za par svojih virtualki besplatnu verziju - limitiran broj senzora al za to kaj trebam mi je dovoljno , na poslu imamo PRTG kao cetralni monitoring sustav sa preko 9000 senzora (1 Core Server + 1 Node) i tek sad se počeo malo krmiti.