Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.05.2025., 18:35   #80355
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor Master_Hrc Pregled postova
Dobro da si to spomenuo, neki dan sam naletio na neki jubito di covjek "mjeri" to zracenje u tesli i kao da je iznad svih granica. Uglavnom moram se pozabaviti malo tom tematikom jer me zanima a ovo mi se cinilo kao klikBejt....

Nemogu vjerovati da se tako kuzi kod nekih ljudi. Da li se netko bavio malo tom tematikom?

Jesam ja zadnjih 20ak godina. Radio sam u telekomima pa sam čuo i vidio svašta na tu temu pogotovo od terenskih ekipa.

Definitivna potvrda je bila kada mjesec dana nisam mogao normalno spavati. Budio bi se nekoliko puta po noći a nisam imao pojma zašto. Niti sam gladan, niti mi se piša, niti išta boli a ne mogu spavati.

Long story short: susjed je prerazmjestio sve po sobi pa su njegov wifi router, DECT i TV bili iza moje glave gdje sam spavao s druge strane zida. Mjerač EM zračenja je to potvrdio i točno locirao.

Quick fix je bila alu folija preko cijelog zida dok nije došla EM izolacijska boja (YShield) koja je ugušila to zračenje sa -21…23dBm na -45…-50dBm. Iza kreveta sam još stavio jedan veliki poster iza kojeg je bila alu folija pa je to još dodatno ugušilo 20ak dBma oko kreveta.