Citiraj:
Autor mkey
|
FYI...
Poslao ovo. Dobio nazad odgovor da je obrazac nevažeći, i skupa sa tim odgovorom poslali važeći obrazac, tj. onaj u kojem treba zaokružiti zašto otkazuješ pretplatu, i dostaviti dokaz ako ti je TV crka/prodan/nepopravljiv, itd.
But wait, there's more!
Znači neke od opcija koje oni "prihvaćaju" su:
1. Neupotrebljivost zbog kvara
a) Potvrda o odlaganju na otpadu
Obišao sam nekoliko el. otpada i nitko fizičkoj osobi ne želi dati potvrdu da sam odložio uređaj, samo pravnim osobama.
Pitao HRT emailom kako oni misle da ja dobijem tu potvrdu, odgovora nema.
b) Potvrda ovlaštenog servisa o neispravnosti uređaja
Šta je to ovlašteni servis za TV star 20 godina koji je crka ?
Ali ajmo reć da taj magični servis i nađemo, sad treba na otpadu naći crknuti TV, odnit ga u taj servis i onda moliti na koljenima da ti daju nekakvu potvrdu da je tvoj TV crka. Koliko god apsurdno ovo bilo, ovo je još najlakša opcija
2. Prodaja
Jedna od solucija je "prodaja prijamnika", gdje oni traže "Izjavu o prodaji ili drugi dokaz". Samo me zanima šta to oni smatraju izjavom o prodaji i kako oni misle da će fizička osoba, koja prodaje stari prijamnik preko npr. Njuškala, nabavit ikakvu potvrdu o toj transakciji ?
3. Darovanje
Ovdje traže "Izjavu o darovanju ili drugi dokaz".
Znači ako sam nekom darovao TV star 20 godina vrijednosti €0, sad vjerojatno oni traže da sa tom osobom idem u javnog bilježnika i ovjerim Ugovor o darovanju ?
I koji k. je "drugi dokaz" u ovim slučajima?
Ostale opcije nisu opcija (preseljenje, smrt, odlazak u dom, krađa, itd.).